Araştırmacı İhsan Aktaş'tan anket açıklaması: Kılıçdaroğlu yüzde 53'ü neyle toplayacak?

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu, araştırmacı İhsan Aktaş son anketleri değerlendirdi. Aktaş, "Kılıçdaroğlu yüzde 53'ü neyle toplayacak?" dedi.

Araştırmacı İhsan Aktaş'tan anket açıklaması: Kılıçdaroğlu yüzde 53'ü neyle toplayacak?

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu, araştırmacı İhsan Aktaş oldu.

Son dönemde gerçekleştirilen anket sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, "Bir de akıl var mantık var, Kılıçdaroğlu yüzde 53'ü neyle toplayacak? Kendi kinlerinde, nefretlerinde, ahlaksızlıklarında boğulsunlar." dedi.

Aktaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"ANKET" POLEMİĞİNDE KİM HAKLI?
"Arama kurtarma faaliyetlerinde hükümetin gayretini nasıl görüyorsunuz diyoruz, yüzde 55 oranında olumlu çıkıyor. Peki muhalefet partileri böyle bir afetle karşı karşıya kalsa başarılı olabilir miydi diye soruyoruz, yüzde 65 olumsuz. Demek ki hükümet canla başla sahaya indi. İktidar bu süreçte daha iyi bir sınav verdi. 

AK Parti'nin yaklaşık 40-42 bandında durması 4 aydır aynı. Meral Hanım bu krizden sonra ciddi bir oranda oy kaybetti. Muharrem İnce'nin oyu yükseldi, yüzde 4.7 oldu. Muharrem İnce belki de barajı aşabilir, ben daha da yükseleceğini beklemekteyim. MHP yüzde 7.6, İYİ Parti yüzde 7. 

Ne CHP, ne İYİ Parti depremde görünür olmayı başaramadı. Belki de şöyle düşündüler: Bu sınav, iktidarın sınavı. 

Ortaya çok pis bir yalan attılar daha önemlisi şu, bunların yalanlarına kimse inanmıyor. Onların atıf yapacağı firmalara da kimse inanmıyor. Yalanı GENAR üzerinden kurguluyorlar. AK Parti'de araştırma kültürü 20 yıllık kültür. Müşterimiz kimse, onun dışında kimse verilerimizi görmemiştir. Bir de akıl var mantık var, Kılıçdaroğlu yüzde 53'ü neyle toplayacak? Kendi kinlerinde, nefretlerinde, ahlaksızlıklarında boğulsunlar. 

ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİNE GÜVEN DUYMAK
Siyasi araştırmalarda sektörümüz iyiye gitmiyor. Bir, sektör karlı değil. İki, firmalar kurumsallaşamıyor. Üç, kötü müşteri ile kötü firma bir araya geliyor. Kamuoyuna açıkladığımız ne kadar veri varsa, bilimsel denetime açıktır. Biz işimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Diğer firmaların acınacak durumu da beni ilgilendirmiyor. 

15 yıldır AK Parti ile kurumsal iş yapıyoruz. AK Parti'nin amacı vatandaşın ne düşündüğünü ölçmek ve kendi bilgilerini bilimsel veriyle test ediyorlar. 

İYİ PARTİ'NİN OYLARI DÜŞÜŞTE Mİ?
İYİ Parti kurulduğundan beri hiç yüzde 19 olmadı. Aslında masada Meral Hanım bir pozisyona vardı ve bu güçlü bir pozisyondu. Politikasını İmamoğlu ve Yavaş'a yükledi, kamuoyu da bundan yanaydı. Kendi kurgusunun hilafına karşı isyan bayrağını kaldırdı. Ortaya vizyon çıkmadığı gibi karmakarışık bir durum ortaya çıktı. 

"Cazgırlar" CHP'ye zarar veriyor. Kendimize şunu sorabiliriz: Daha apolitik bir gençlik mi geliyor. Sanatçıların terbiye sınavından geçmesi gerekiyor. Fazıl Say'ın Meral Akşener'e yönelik "sifon" ifadesi çok saygısızcaydı. 

Saadet Partisi'nin milli görüşü temsil etme kabiliyeti kalmamıştır. LGBT konusuna en mesafeli parti Saadet'tir ama CHP ile aynı çatı altında bulunuyorlar. 

HDP MESELESİ
Karabağ meselesinde HDP Ermenistan'ın yanında oldu. İran ile Türkiye arasında sorun olur, İran'ın yanında olurlar. Temel dış politika konusunda Türkiye'nin tezlerine karşı olan bir HDP var. Kendi kişisel hırslarınız için Erdoğan'ı kötü hanesine koyup diğer tüm kötüleri iyi hanesine koyarsanız, bu milleti doğru okuyamazsınız. 

YENİDEN REFAH'IN İTTİFAKA KATILMAMASI 
Aslında Yeniden Refah Partisi, hem yüzde 50'nin hem de İslam dünyasının sempatisini kazanacaktı. Yirmiye yakın maddeleri vardı, belki onlarda uzlaşma sağlanamamış olabilir. 

HDP aday çıkarmazsa seçimin ilk turda biteceğine yönelik kanaatim var. 

Benim bir iddiam var, HDP Kürtlerle alakalı bir tane talep getirmeyecek. Muhtemelen ilk tezkerede Irak'tan askerin çekilmesini isteyecekler. Toplumdan kopuk, terörün gölgesinde... 

"HÜDA-PAR, 30 YILDIR HİÇBİR ŞİDDETE BULAŞMAMIŞ, ŞİDDETİ ÖVMEMİŞ, ŞİDDETİ DESTEKLEMEMİŞ BIR PARTİ"
HÜDA-PAR, 30 yıldır hiçbir şiddete bulaşmamış, şiddeti övmemiş, şiddeti desteklememiş bir parti. Eğer HÜDAPAR'ı eleştiriyorsanız 10 bin kat daha HDP'yi eleştirmeniz lazım. Ama Türk solunda böyle bir ahlak yoktur. 

ÖZLEM ZENGİN'İN AÇIKLAMALARI
Kadına karşı şiddeti engellemek için çıkan yasaya insanlar baksalar, içinde kusurlu bir durum yoktur. AK Parti'nin kusuru şu, yapmış olduğu onca iyi işi derleyip toplayıp toplumun önüne koyamıyor. Şöyle kodluyorlar, bir hükümet var, kadına karşı, hayvanlara karşı. 6284 kadına şiddeti önleyen ve başka bir risk içermeyen bir yasa. Özlem Hanım'ın açıklamaları meşrudur. 

CHP on yıldır bir başkalaşım geçiriyor. 

Z KUŞAĞININ SEÇİME ETKİSİ YÜKSEK OACAK MI?
Z kuşağının seçime etkisi yüksek olacak ama geldi Millet İttifakı'nı vurdu. Gençleri abarttılar, seçimi bunlar belirleyecek dediler. Türkiye'nin geleceğini Z kuşağı belirleyecekse oylarını 74 yaşındaki Kılıçdaroğlu'na mı verecekler? Büyük oranda Muharrem İnce'ye kayma var. Z kuşağı İnce'yi destekleyecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak'tan beklentimiz PKK'yı topraklarından temizlemesi Ambulans hasta nakli sırasında haczedildi HDP'nin nevruz etkinliğinde PKK sloganları Öcalan'ın özgürleşmesi kimin vaadi?