Avukat Rezan Epözdemir cinayet hakkındaki 4 şüpheli durumu sıraladı! Münevver Karabulut Yahudi Mayasız Ayini'ne mi kurban gitti?

Cem Garipoğlu'nun bundan 14 yıl önce Münevver Karabulut'u katlettiği dava dosyası yeniden gündemde. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, merak edilenleri yanıtladığı programda cinayete ilişkin daha önce de gündeme gelen "Yahudi Mayasız Ayini"nin detaylarını paylaştı. Fatih Altaylı'ya konuşan Epözdemir, Garipoğlu'nun ailesinin, Cezayir göçmeni Yahudi kökenli bir aile olduğunu, Münevver Karabulut'u 'rüştünü ispat etmek' üzere Yahudilere has bir ayinle öldürülmüş olabileceğini açıkladı.

Tüm Türkiye'nin konuştuğu Münevver Karabulut cinayeti, Karabulut ailesinin, ölmediği iddiaları üzerine Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını talep etmesi üzerine yeniden gündeme geldi.

CEM GARİPOĞLU İNTİHAR ETTİ AMA ÖLDÜ MÜ?

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından katledilmişti. Cinayetten sonra 197 gün boyunca kaçan Garipoğlu, yakalanarak cezaevine gönderilmiş, 2014 yılında da intihar ederek öldüğü haberi gelmişti.

KARABULUT AİLESİ ADALET BAKANLIĞI'NA BAŞVURDU, BAKANLIK REDDETTİ

Karabulut'un ailesi, intiharın bir kurgu olduğu Garipoğlu'nun hala hayatta olabileceğine ilişkin iddialar üzerine aradan geçen 14 yılda ikinci kez mezarın açılması başvurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı'na yapılan başvurudan 'ret' yanıtı geldi.

KARABULUT AİLESİNİN AVUKATI MERAK EDİLENLERİ AÇIKLADI

Davanın bu gelişmeyle yeniden gündeme gelmesi üzerine kamuoyunda merak uyandı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, tüm merak edilenleri yanıtlamak üzere Gazeteci Fatih Altaylı'nın progrmamına konuk oldu.

ADALET BAKANLIĞI NEDEN REDDETTİ?

Bakanlığın mezarın açılması talebini neden reddettiği sorusu üzerine Epözdemir, "Savcılık takipsizlik verdi. Sulh ceza hakimliğine reddettik. Sulh ceza hakimliği itirazımızı reddetti karar kesinleşti. Önümüzde sadece kanun yararına bozma. Adalet Bakanlığı bozabilir. Bugün gelmeden karar tebliğ olmuş. Onlar da talebimizi reddetmiş. Adalet Bakanlığı da diyor ki sulh ceza hakimliği, cumhuriyet başsavcılığının verdiği karar doğrudur. Dosyada böyle rapor var. Aynı işlem yapılacak dolayısıyla dosyaya yenilik katmayacak diye reddetmiş" yanıtını verdi.

AYM'YE BAŞVURABİLİRLER

Talebi bir üst merciiye çıkarmak hakları olduğunu belirten Avukat Epözdemir, "Ben şimdi müvekkille konuşacağım AYM'ye bireysel başvuru yapacağım. Müvekkilim bana derse ki 30 gün yasal süremiz var. Hocam başvurun AYM'ye bu başvuruyu yapmak zorundayım" dedi.

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİNİN AVUKATI REZAN EPÖZDEMİR'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Programın ilerleyen dakikalarında ise Epözdemir, şimdiye dek duyulmamış bir gerçeği açıkladı. Cem Garipoğlu'nun ailesinin, Cezayir göçmeni Yahudi kökenli bir aile olduğunu belirten Epözdemir, cinayetin işleniş şeklini detaylarıyla anlatarak Yahudilere özgü bir ayin yapıldığını ifade etti.
İşte Epözdemir'in çarpıcı açıklamalarından önce çıkanlar:

"BOYUNDA V'LER, BİLEKTE ÇİZİKLER"

"Dört senaryo var. Birisi şu: olayın oluş şekline bakın. 29 bıçak kesisi, 5'i münferiden öldürücü. Ölmeden önce testere kullanılmış, boyunda V'ler, bilekte çizikler. Siz Bahçeşehir'de öldürüyorsuz korsan taksiyle tam 40 kilometre gidip babannenizin evinin önündeki çöp konteynerine maktuleyi bırakıyorsunuz? Niye babanne? Kime neyi ispat ediyorsunuz?

"'YAHUDİ MAYASIZ AYİNİ' İLE ÖLDÜRÜLDÜ"

Yargılama esnasında bir tartışma oldu: mayasız ayini. Cezayir asıllı bir aile, Yahudi kökenli. Osmanlı İmparatorluğu döneminde de birçok Yahudi kökenli ailenin infaz edilmesinin müsebbibi buymuş: Mayasız Ayini.

MAYASIZ AYİNİ NEDİR, NEDEN YAPILIR?

Nedir bu? 18 yaşına gelmiş bir erkek; bakire genç bir kızı katledip rüştünü ispat edecek. Böyle bir ayin türü var. Mahkeme tutanaklarına da girdi. Bunun üzerinde duruldu. Bakire bir kız, Bahçeşehir'de öldürülüyor, babannenin evine getiriliyor. Acaba bu mu?

"MÜNEVVER KARABULUT'LA OLAN YAZIŞMALARINI SAKLAMIŞ"

İkinci ihtimal: ailenin bir sırrını mı öğrendi? Çünkü 'Zeytinburnu sürtüğü' diye bir klasör yapmış. Cem Garipoğlu, Zeytinburnu'ndan tanıştığı bir kız arkadaşıyla yazışmalarını oraya koymuş. Hastalıklı bir ruh hali var. Maktule Münevver Karabulut'la olan yazışmalarını da koymuş.

"SENİ SEVGİMLE BOĞACAĞIM BÜTÜN TÜRKİYE BİZİ KONUŞACAK"

Orada diyor ki 'Seni sevgimle boğacağım bütün Türkiye bizi konuşacak. Senin için gitar çalmayı öğreniyorum. Panjurları kapatacağım ve seni sıkacağım sıkacağım sevgimle boğacağım.' Ailenin acaba bir sırrını mı öğrendi? Çünkü önceden planlanmış ya! Testere önceden alınmış.

"CEM TECAVÜZ ETMEK Mİ İSTEDİ?"

Üç; maktule direnmiş. Tırnaklarında Garipoğlu ailesinden erkeklere ait DNA örnekleri var. Cem'e kesin direnmiş. Acaba 'Cem tecavüz etmek istedi bu nedenle mi direndi?'

CEM'İN BABASI MI BİR ŞEY YAPMAK İSTEDİ?

Dört; baba ve Cem birlikte yargılandığı için ve babanın da genç kızlara ilgisi söyleniyor. Acaba baba mı maktule bir şey yapmak istedi? Bursiyeleri var, genç kızlara ilgisi olduğu iddiası var.

"CEM, CEZA İNDİRİMİ İÇİN GERÇEK DIŞI İDDİALAR ÖNE SÜRDÜ"

Mahkeme, binlerce sayfa onlarca klasör üzerinden bu dört ihtimal üzerinde durdu ama gerekçeyi somutlaştıramadı. Fakat Cem Garipoğlu, oradaki avukatların yönlendirmesiyle haksız tahrik indiriminden faydalanmak için bir savunma yaptı. 'Bir teğmenle mesajlaşmasını gördüm, cinnet geçirdim onun üzerine konuşurken bıçağı sapladım ve sonrası geldi.' dedi. Halbuki teğmenle konuşma yok. İddia tamamen gerçek dışı. Amaç; ezberlenmiş cezayı minimize etmeye yönelik bir haksız tahrik savunması. Mahkeme bu dört gerekçeden hangisinin sübut ettiğini tespit edemedi."