Bakan Soylu duyurdu: Ehliyet ve kimlikte sürpriz var! "125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz" dedi. Motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirten Bakan Soylu, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu duyurdu: Ehliyet ve kimlikte sürpriz var! "125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek"

AK Parti'den İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün milletvekili adayı olduğu bölgede vatandaşlarla bir araya geldi. Bir alışveriş merkezinde yaptığı açıklamada Bakan Soylu, "Bu yıl, ehliyet ve kimlikte bir sürpriz yapıyoruz. Ehliyetimizi çipli yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz" dedi.

Ehliyet ve kimliklerle ilgili sürpriz gelişmeyi duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün İstanbul'da yaptığı bir açıklamada "Bu yıl, ehliyet ve kimlikte bir sürpriz yapıyoruz. Ehliyetimizi çipli yapıyoruz" dedi. Açıklamasının devamında Bakan Soylu, "Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz" ifadelerini kullandı.

KİMLİK VE EHLİYETLERDE YENİ DÖNEM
AK Parti İstanbul milletvekili adayı Bakan Soylu, Fatih'te bir alışveriş merkezinde bulunan, nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve işlemleri kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen nüfusmatikte vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Soylu duyurdu: Ehliyet ve kimlikte sürpriz var! "125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" - Resim : 1Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün çok başarılı projelerin altına imza atığını özellikle belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Nüfusta devrim işler yaptık. Eskiden pasaportu, sürücü belgesini, emniyet verirdi, nüfusa aldık. Dünyada çip krizi, pasaport krizi yaşanmasına rağmen biz bugün pasaport müracaatının ertesi günü pasaportu adresine verebilme kabiliyetine geldik. Yerli ve milli pasaportumuzu ürettik. Bu yıl, ehliyet ve kimlikte bir sürpriz yapıyoruz. Ehliyetimizi çipli yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz. "

 Bakan Soylu duyurdu: Ehliyet ve kimlikte sürpriz var! "125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" - Resim : 2

HAVALİMANLARI VE AVM'LERE KONULACAK
Bakan Soylu, nüfusmatiklerin hızlı elektronik imza yükleme aracı olduğunu, bu araçları havalimanları ve alışveriş merkezlerine koyacaklarını aktardı.

"TAYYİP ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKIN"
Daha sonra Eminönü Meydanı'na gelen Soylu, burada yaptığı konuşmada, sadece cumhurbaşkanlığı seçimine gidilmediğini, tam bağımsızlık yolunda da hep beraber adım atıldığını söyledi.

Bakan Soylu duyurdu: Ehliyet ve kimlikte sürpriz var! "125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" - Resim : 3Soylu, 7 yıldır İçişleri Bakanlığı yaptığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Nerede yattığımı, nerede kalktığımı bilmiyorum. Bazen bir deprem bölgesindeyim. Bazen bir terör operasyonundayım. Benim yatağım evimin yatağı olmadı. Hem Tayyip Erdoğan'ın yüzünü kara çıkarmamak hem de bu milletin yüzünü kara çıkarmamak için 7 yıldır gece gündüz arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Şimdi sizden bir tek şey istiyorum. Tayyip Erdoğan'a sahip çıkın, Tayyip Erdoğan size emanetimizdir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında ehliyetlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyuran Bakan Soylu, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle;

"125 cc altı motorlar var. Türkiye'de 2 tekerlekli kullanımı arttı. 125 cc altı motorlar, şehir içi günlük kullanılan motor sayısı arttı. Biz de Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli noktaya geldi, arkadaşlar düğmeye bastı. Sadece 1-2 tane ders alabilecekler. Ek bir dersle bunu sağlayabilecekler, ayrı bir motor ehliyeti almaya gerekmeyecek."
Süleyman Soylu
Tartışmalara yol açmıştı! YSK'dan 'lekeli oy pusulaları ile ilgili açıklama Yurt dışında kullanılan oylar Ankara'ya ulaştı! Kılıçdaroğlu’ndan Muharrem İnce’ye çağrı: Soframız açık Depremin ardından o kentte ev satışları patladı!