Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'daki bir ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi ile casusluk suçlarına ve infaz sistemine yeni düzenlemelerin geleceğini açıkladı.

Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara yaptığı bir ziyaret esnasında, 9. Yargı Paketi ile ilgili çeşitli değerlendirmeler yaptı.
  • Bakan Tunç, pakette, Türkiye'deki yabancı istihbarat faaliyetlerini önleyecek yeni casusluk yasalarının yanı sıra, Ceza İnfaz Sistemi ve mükerrer suçlarla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu belirtti.

CEZASIZLIK ALGISI KALKACAK

  • İnfaz düzenlemelerinin, cezasızlık algısını ortadan kaldıracağını ifade etti.

"ÜLKEMİZ, YENİ CASUSLUK TEKNİKLERİNE MARUZ KALMAMALIDIR"

  • Yeni yargı paketiyle Türkiye'deki casusluk faaliyetlerini sınırlandırmak için yabancı istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerini önleyici yasal düzenlemeler getirileceğini açıklayan Adalet Bakanı Tunç, TCK'daki mevcut casusluk suçlarının teknik yeniliklerle değişen ihtiyaçlara cevap veremediğini belirtti ve "Ülkemiz, yeni casusluk tekniklerine maruz kalmamalıdır" dedi.
İletişim Başkanlığı'ndan "dezenformasyon" uyarısı 10 ayda 469 çete çökertildi Yunanistan'a kaçmaya çalışan 4'ü FETÖ'cü 9 şahıs yakalandı Kabinenin gündemi öğretmen atamaları