Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: İstanbul için planımız hazır

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası uzmanlar olası Marmara depremi için uyarılarda bulunmuş, bu kapsamda zemini sağlam olmayan ve dönüştürülmesi gereken binalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından dönüştürülmeye başlanmıştı. Bakan Mehmet Özhaseki dönüşüm hakkında bilgi vererek, "İstanbul için planımız hazır" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: İstanbul için planımız hazır

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası uzmanların gözü olası Marmara depremine çevrildi. Zemini sağlam olmayan ve dönüştürülmesi gereken binaların bulunduğu İstanbul'da, bu kapsam dönüşüm başlamış Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise bu konunun sıkı takipçisi olmuştu.

Konuyla ilgili Şişli'de katıldığı bir programda bilgiler veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değikişliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdüğümüz gibi, şu anda 400 bin civarında konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul'da da 800 bin konutumuzu dönüştürdük. Şu anda 179 bin konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul için planımız hazır. Bu dönüşüm için yol haritamız var" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: İstanbul için planımız hazır - Resim : 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca Şişli'deki bir otelde düzenlenen "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası"nın açılış konuşmasını yapan Özhaseki, programda deprem konusunun 6 başlıkta inceleneceğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: İstanbul için planımız hazır - Resim : 2

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE DÖNÜŞÜM HIZLANDI"

Kentsel dönüşüm verilerini paylaşan Özhaseki, 2012 yılında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çıkarıldığında, Türkiye'nin her bir tarafında kentsel dönüşümün hızlandığını aktardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: İstanbul için planımız hazır - Resim : 3

Özhaseki, "Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdüğümüz gibi, şu anda 400 bin civarında konutun dönüşümü devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: İstanbul için planımız hazır - Resim : 4

"İSTANBUL İÇİN PLANIMIZ HAZIR"

İstanbul'da da 800 bin konutumuzu dönüştürdük. Şu anda 179 bin konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul için planımız hazır. Bu dönüşüm için yol haritamız var.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: İstanbul için planımız hazır - Resim : 5

Bir taraftan dönüşüm çalışmalarımıza hızla devam ederek sayıyı artırmak istiyoruz" diye konuştu.

deprem İstanbul Şişli Kahramanmaraş
'Ayasofya'nın restorasyonu 50 yıl sürecek' iddiaları Bahçeli'den bisikletli poz CHP'den 'kazananı belli' kurultay Metruk binadan dünyanın en güzel kütüphanesine!