CHP ikiye bölündü! Kılıçdaroğlu'nun övülmesi Ekrem İmamoğlu'nu sinirlendirdi: Alandan çıktı

Mayıs ayında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istediklerini elde edemeyen Millet İttifakı dağılmış, seçim sürecinde Ekrem İmamoğlu'na 'oğlum' diye hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ters düşmüştü. Son olarak Bakırköy Atık Su ve Yağmur Suyu ve Dere Islahı Yatırımları Açılış Töreni'ne katılan İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun, CHP ile ilgili açıklamaları sonrası sinirlenerek alanı terk etti. İmamoğlu, çıkışta gazetecileri cevapsız bıraktı.

CHP ikiye bölündü! Kılıçdaroğlu'nun övülmesi Ekrem İmamoğlu'nu sinirlendirdi: Alandan çıktı

28 Mayıs seçimlerinde istediğini elde edemeyen Millet İttifakı dağılmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'istifa' çağrıları yükselmişti.

Bu süreçte 'değişim' diyerek baş kaldıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek olanlar kadar karşı çıkanlar da oldu.

'Değişim' çağrısı ile başlayan ve devam eden bu tartışmalar CHP'yi resmen ikiye böldü.

Yerel seçimlere aylar kala koltuk kaygısına düşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son olarak Bakırköy Atık Su ve Yağmur Suyu ve Dere Islahı Yatırımları Açılış Töreni'ne katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanını adeta yok sayarak altyapı sorunlarına tek başına çözüme kavuşturmuş gibi konuşma yaptı.

CHP ikiye bölündü! Kılıçdaroğlu'nun övülmesi Ekrem İmamoğlu'nu sinirlendirdi: Alandan çıktı - Resim : 3

İmamoğlu'nun ardından sahneye çıkan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yaptığı konuşmayla İmamoğlu'nu Özgürlük Meydanından çıkarttı.

Kerimoğlu'nun konuşması şu şekildeydi:

"Biz siyaset anlayışımızın gereği olarak asla tek kişilik kahramanlık öykülerine inanmadık. Örgütlü mücadele, birlikte mücadele, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerlerine bağlılıkla bunları yaptık. Kamucu olduk, halkçı olduk, laik devrimci olduk, Atatürk milliyetçiliğinden taviz vermedik ve bir gün olsun Cumhuriyet Halk Partililiğimizden ödün vermedik. CHP'li olmaktan, CHP'ye hizmet etmekten, CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlılıkta, CHP'nin ilke, prensip ve değerlerinden asla ve asla vazgeçmedik."

 CHP ikiye bölündü! Kılıçdaroğlu'nun övülmesi Ekrem İmamoğlu'nu sinirlendirdi: Alandan çıktı - Resim : 4

Kerimoğlu'nun bu sözleri üzerine morali bozulan ve suratı düşen İmamoğlu, programın düzenlendiği Bakırköy Özgürlük Meydanı'nı terk etti.

İmamoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtsız bıraktı.

CHP cumhurbaşkanlığı seçimi Ekrem İmamoğlu İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) İstanbul Bakırköy
Bakan Özhaseki'den İstanbul depremi mesajı! Halk Erdoğan'ı neden seçti? Atatürk'ün partisi diyerek CHP'ye gidenlerin gerçeği şaşırttı Ümit Özdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na gözdağı AK Parti yerel seçim haritasını belirliyor