CHP İYİ Parti ve TÜRK-İŞ'ten asgari ücret teklifi! Rakamlar havada uçtu

Asgari ücret zammının ilk toplantısı 11 Aralık'ta yapılacak. Milyonlar beklediği rakam için CHP, İYİ Parti ve TÜRK-İŞ'ten ilk teklifler geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret için "işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" derken, CHP 22 bin TL, İYİ Parti 17 bin TL istedi. TÜRK-İŞ ise pazarlıkların 14 bin 25 liradan başlayacağını belirtti.

CHP İYİ Parti ve TÜRK-İŞ'ten asgari ücret teklifi! Rakamlar havada uçtu
  • Milyonların gözü asgari ücretin belirleneceği toplantılara çevrilmişken, CHP, İYİ Parti ve TÜRK-İŞ'ten peş peşe açıklamalar geldi.

CHP İYİ Parti ve TÜRK-İŞ'ten asgari ücret teklifi! Rakamlar havada uçtu - Resim : 1

CHP "22 BİN TL" DEDİ

  • CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vergi ve gelir adaleti ile geçinilebilir bir ücretin her kesim için sağlanması gerektiğini dile getirdi.
  • Gürer, çalışanların enflasyona ezdirildiğini, asgari ücretin "ortalama ücrete" dönüştüğünü ifade etti. Gürer, "Asgari ücretin ne olduğu değil, alım gücü önemlidir. Asgari ücret, geçinilebilir bir ücret olmalıdır." dedi.
  • CHP'li Gürer, asgari ücretin 4 ayda bir belirlenmesine yönelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını da bildirerek, "Yılın ilk 4 ayı için asgari ücretin en az net 22 bin lira olmasını öneriyorum. 4 aylık enflasyona karşı korunacak bir uygulamaya geçilirse net 22 bin lira önemli bir tutar olacak. Bu, en düşük kamu aylığı ve memur maaşı üzerinden saptadığım bir rakamdır." ifadelerini kullandı.

CHP İYİ Parti ve TÜRK-İŞ'ten asgari ücret teklifi! Rakamlar havada uçtu - Resim : 2

MERAL AKŞENER DE RAKAM VERDİ

  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
  • Asgari ücret çalışmaları hakkında konuşan Akşener, "Ocak ve Temmuz aylarında yılda 2 defa belirlenmesi konusunda ısrarcıyız." dedi.
  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener yaptığı açıklamada, "Ocak 2024'te 17 bin lira, temmuz ayı için 20 bin 500 TL'dir. Ancak refah payı da temmuz ayındaki zammın içine ilave edilmelidir" şeklinde konuştu.

CHP İYİ Parti ve TÜRK-İŞ'ten asgari ücret teklifi! Rakamlar havada uçtu - Resim : 3

TÜRK-İŞ'TEN İLK AÇIKLAMA

  • Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, zam masasında işçileri temsil edecek Türk-İş'in pazarlığı, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıkladığı 14 bin 25 liranın üzerinden başlatacağını belirtti.
  • Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin bu rakamın üzerinde olması gerektiğini belirterek "Zam devam ettiği için bırakın sene sonunda, insan 3 ay bu ücretle idare edemiyor" dedi.
  • "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz" diyen Atalay, bu sınırın üzerinden bir pazarlık olacağını kaydetti.

CHP İYİ Parti ve TÜRK-İŞ'ten asgari ücret teklifi! Rakamlar havada uçtu - Resim : 4

asgari ücret Asgari Ücret CHP İYİ Parti Meral Akşener Recep Tayyip Erdoğan
İYİ Parti ve CHP ittifak olursa seçim sonuçları nasıl olur? Nafaka gerekçesiyle tutuklanmıştı! Zülfü dede serbest kaldı Meral Akşener, CHP ile neden ittifak yapmadı? "Bizi tehdit etmezlerse biz de etmeyiz"