CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı'dan HDP çıkışı: El uzatmak istiyoruz

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, katıldığı yayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkmasını değerlendirerek masaya yeni aktörlerin katılıp katılmayacağına ilişkin soruları yanıtladı. Atıcı'nın HDP'li seçmenle ilgili yaptığı çıkış da dikkat çekti.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, Tv100 canlı yayınına bağlanarak son gelişmeleri değerlendirdi. Atıcı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkmasıyla, masaya yeni aktörlerin gelip gelmeyeceği konusunda şunları kaydetti:

"HDP SEÇMENİNE EL UZATMAK İSTİYORUZ"
"Masaya yeni aktör konulmasını doğru bulmam. Daha önce de konuşulmuştu ve kabul edilmemişti. Benim derdim HDP seçmeni dahil, AK Parti seçmeni dahil herkese el uzatmak. HDP ile de el ele tutuşmak istiyoruz. Tek adam rejimine karşı çıkan herkese el uzatmak istiyoruz."

AKŞENER'İN HDP RAHATSIZLIĞI
Öte yandan altılı masa kurulduğundan bu yana HDP, masanın 'gizli ortak'ı olarak anıldı. Meral Akşener'in bu durumdan da rahatsızlık duyduğu geçmişte sık sık gündeme gelmişti.

"HDP ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK"
Geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, 6'lı masayı destekleyeceklerini ifade ederken, "HDP üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecek iradeye sahiptir" açıklamalarında bulunmuştu.