CHP'den istifa eden Gürsel Tekin'den İmamoğlu açıklaması: Seçimde desteklemeyeceğim

CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, yerel seçimde Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeyeceğini açıkladı. Tekin, "Bunlar değişimci değil, çürümüş adamlar. Ben onlara ne destek olacağım" ifadelerini kullandı.

  • CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, yerel seçimde Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeyeceğini duyurdu.
  • Esenyurt Belediye Başkan adayı olarak gösterilmeyi bekleyen eski CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin aday gösterilmeyince CHP'den istifa ettiğini açıklamıştı.
CHP'den istifa eden Gürsel Tekin
CHP'den istifa eden Gürsel Tekin

"EŞ DOST İLİŞKİLERİ PARTİDE BELİRLEYİCİ OLDU"

  • CHP'nin hiçbir objektif koşulun, liyakatin ve ehliyetin olmadığı bir partiye dönüştüğünü ifade eden Tekin şunları söylemişti:
CHP, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı, partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı, Türkiye'de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu, parti hukukunun ve parti emekçilerinin haklarının yok sayıldığı, genel merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edildiği, ideoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap çavuş, eş dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüşmüştür.

"BUNLAR ÇÜRÜMÜŞ ADAMLAR"

  • Bugün katıldığı bir televizyon programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek olup olmayacağı sorulan Tekin, "Bunlar değişimci değil çürümüş adamlar. Onlara ne destek olacağım." şeklinde yanıt verdi.
Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de Ayinesi İş'le yeni bölümde Bursa Buket Aydın CHP'nin seçim afişlerine dikkat çekti Evlilik kredisine başvuran ilk çift Kahramanmaraş'tan