CHP'ye geçen Beyoğlu'nda Karaköy sahilindeki özel işletmeye ait yer kaldırıldı

31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen ilçelerden Beyoğlu'nda, Belediye Başkanı İnan Güney, Karaköy sahiliyle ilgili yeni bir kararı yürürlüğe koydu. Buna göre kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan özel işletmeye ait prefabrik kulübe ve sahili sınırlandıran çitler kaldırıldı.

  • 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 49'luk oy oranıyla Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen CHP'li İnan Güney, sahillerdeki işgaliye konusuna el attı.
  • Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübe ve sahili sınırlandıran çitler Beyoğlu Belediyesi tarafından kaldırıldı.

CHP'ye geçen Beyoğlu'nda Karaköy sahilindeki özel işletmeye ait yer kaldırıldı - Resim : 1

"KAMUSAL KULLANIM ALANINI SINIRLADIĞI GEREKÇESİYLE KALDIRILDI"

  • Beyoğlu'nda Karaköy sahil olarak bilinen Kemankeş mahallesinde yer alan Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne bağlı rıhtım alanına beton döküldüğü, kamusal kullanım alanının sınırlandığı, yaya akışının engellendiği ve bu alandan gemi yanaştığı tespit edildi.

  • Vatandaşların yürüyüş alanlarını kısıtlayan uygulamaya itiraz etmeleri sonucu rıhtıma giden belediye ekipleri, kıyıda bulunan güvenlik kulübesini kaldırdı.

CHP'ye geçen Beyoğlu'nda Karaköy sahilindeki özel işletmeye ait yer kaldırıldı - Resim : 2

"HEDEFİMİZ DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT"

  • 31 Mart seçimlerinde yıllar sonra AK Parti'den CHP yönetimine geçen Beyoğlu Belediyesi, sahil şeridinin vatandaşın kullanımına yeniden açılmasıyla ilgili sosyal medya üzerinden "Karaköy Sahili'ne kurulan özel işletmeye ait yer ekiplerimizce kaldırıldı. Hedefimiz, Beyoğlu'muzun her köşesini güzelleştirmek, vatandaşlarımızın denize ve sahile erişimini artırmak ve tüm İstanbullular ile dünyanın her yerinden gelen misafirlerimize daha yaşanabilir bir kent deneyimi sunmak" açıklamasında bulundu.

CHP'ye geçen Beyoğlu'nda Karaköy sahilindeki özel işletmeye ait yer kaldırıldı - Resim : 3

BEYOĞLU SEÇİM SONUCU

  • Beyoğlu'nda CHP'nin adayı yüzde 49,22 oy alarak yarışı önde tamamlamış, AK Parti'nin adayı yüzde 40,74 oy alarak ikinci parti olmuştu.

CHP'ye geçen Beyoğlu'nda Karaköy sahilindeki özel işletmeye ait yer kaldırıldı - Resim : 4

Kaynak: haberet.com

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik arıza Selvi: Osman Kavala serbest kalmalı Camide kaçak göçmen iddiası gündeme oturdu! Görüntüleri kaydeden polisin görev yeri değişti mi? Siber Göz-31 Operasyonu: 5 İlde 18 Gözaltı