Çocukları down sendromlu doğan aileye, özel hastaneden tazminat verildi

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi, doğurduğu çocukları down sendromlu olan ailenin, gebelik sürecinde gerekli testleri yapmadıkları gerekçesiyle doğumun gerçekleştiği özel hastane hakkında açtığı tazminat davasında, aileyi haklı buldu.

Çocukları down sendromlu doğan aileye, özel hastaneden tazminat verildi
  • Kocaeli'de yaşayan Faruk ve Serpil Güral çifti, ikinci çocuklarının olacağını öğrenince muayene ve rutin kontroller için kent merkezinde bulunan bir özel hastaneyi tercih etti.
  • Çift, annenin gebelik sürecinde yaşadığı bazı sağlık sorunları üzerine bebeğin doğum kusurları açısından risk altında olup olmadığının belirlenmesi için gerekli testlerin yapılmasını istedi.
  • Ancak bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu savunan doktor, çiftin talebini yerine getirmedi.
  • Gebeliğin 8'nci ayında rutin kontrol için hastaneye giden Serpil Güral, bebeğin ölüm tehlikesi olduğu gerekçesiyle acil olarak doğuma alındı. Doğumun ardından yapılan testlerde bebeğin down sendromlu olduğu belirlendi.

TAZMİNAT VERİLDİ

  • Güral çifti, tıbbi ihmaller sonucu yaşadıkları mağduriyet nedeniyle hastane ve doktor hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı.
  • Mahkeme, 21 milyon 89 bin 691 lira maddi, 200 bin lira manevi tazminatın dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalılardan alınarak Serpil Güral'a verilmesine hükmetti.
Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri Türkiye'ye yine geliyor: Tarih verildi Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Gazze'ye yapılan yardım miktarı açıldı