Çorlu tren faciası davasında karar çıktı

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, dönemin TCDD Müdür Yardımcısı Meriçli'ye 9 yıl 2 ay ceza verildi.

Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  • Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 328 kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin 13 sanıklı davanın karar duruşması bugün görüldü.
  • 13 sanıklı davanın şubat ayında görülen son duruşmasında karar çıktı. Sanıkların son savunmasının alınmadığı gerekçesiyle duruşma 25 Nisan'a ertelenmişti.

Çorlu tren faciası davasında karar çıktı - Resim : 1

  • Kazada eski eşi Hakan Sel ile oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden davanın simge isimlerinden olan Mısra Öz de adalet talebini yineleyerek "Bugün gerçek sorumlular ve ihmale sebep olan kararları verenler burada değiller ama içeride sorumlu olan kişiler var. Onların ceza alıp tutuklanması için ve bu cezasızlık politikasının bitmesi için davanın peşindeyiz. Şimdi hep birlikte adliyeye doğru Çorlu için adalet diyerek yola çıkacağız. Başka canlar ölmesin. Biz başka bir şey istemiyoruz" dedi.
  • Çorlu kazasında yakınlarını kaybeden diğer aileler ve hukukçular da "Adalet rayların altında kalmasın" dedi, adalet taleplerini yineledi.

ÖZGÜR ÖZEL DURUŞMAYA KATILDI

  • Duruşmayı izlemek için Çorlu'ya gelen CHP Genel Başkanı Özel, "Ölenleri suçlu, suçluları masum gösteren bir karara kimse yeltenmesin. Bu iş burada bitmez. Bu tip kararları alanların, tren kazasında ölmüş 3 yaşındaki, 5 yaşındaki küçücük yavruların hakkına girenlerin peşini bırakmam" dedi.

Çorlu tren faciası davasında karar çıktı - Resim : 2

6 YIL SONRA KARAR ÇIKTI

  • Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazası davasında 6 yıl sonra 20. duruşmada karar çıktı.
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı - Resim : 3

Açıklanan kararlar şöyle;

  • Dönemin TCDD Müdür Yardımcısı Meriçli'ye 9 yıl 2 ay ceza
  • Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl ceza
  • Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu'ya 17,5 yıl ceza

Kaynak: haberet.com

3 bine yakın zanlı gözaltına alındı Polis kendisinden kaçan şahsı motokurye ile yakaladı Depremzededen yürek yakan sözler! İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'na izleyici alınmayacak