Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi öncesi kritik açıklama: AB kapısını açın İsveç NATO'ya girsin

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gittiı. Ziyaret öncesi, Atatürk Havalimanı'nda kritik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi kapıda bekleten ülkelere orada sesleneceğim, buradan da sesleniyorum. Önce gelin Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın sonra İsveç'in önünü açalım" dedi. Erdoğan'ın, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson ile saat 17.30'da görüşeceği öğrenildi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi öncesi kritik açıklama: AB kapısını açın İsveç NATO'ya girsin

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere 10-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya Cumhuriyeti'ne ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilnius'a hareketi öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi öncesi kritik açıklama: AB kapısını açın İsveç NATO'ya girsin - Resim : 1

"ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATACAĞIZ"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"NATO Zirvesi'nde önemli kararlara imza atacağız. İsveç konusunda süreç devam ediyor. Kimse bizden taviz ve anlayış beklemesin.

Bu süreçte işi yokuşa sürmelerine rağmen her zaman olduğu gibi ittifak dayanışmasıyla hareket ettik. Asgari yüzde 2 savunma harcamanın yenilenmesi olacaktır. Savunma harcamalarının artırılması konuşulurken kısıtlamaların da konuşulduğunu görüyoruz.

Ben bu akşam sayın genel başkan ve İsveç Başbakanı'yla görüşme gerçekleştireceğim. Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Türkiye NATO harekatlarına en çok katkı veren ülke olarak üzerine düşeni yapıyor. Zirve marjında bazı devlet başkanlarıyla ikili görüşmelerimiz olacak.

"AB KAPISINI AÇIN, İSVEÇ NATO'YA GİRSİN"

50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen Türkiye var. Türkiye'yi bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Türkiye'nin AB'de önünü açın. Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım. Biz Türkiye'yiz. Zirve marjında yapacağım görüşmelerde bunları da ifade edeceğim.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA ATEŞKES

Sayın Putin'le önümüzdeki ay bir ziyaret bekliyoruz. Yüz yüze yapacağımız görüşmelerde bu konuyu ele alacağız. Sayın Putin'den başka bir şey beklemiyorum. Aynı duruşu sergileyecektir.

Nihai karar TBMM'dir. TBMM bu kararı vermedikten sonra burada bir adım atmak mümkün değil. TBMM'den geçmedikten sonra ben dedim oldu diyemeyiz. 

(F-16) Sayın Biden, ben elimden gelen bütün imkanı seferber ediyorum diyor. Teröre karşı bizim sert bir duruşumuz var. F-16 konusunda iki ülke olarak burada atacağımız adımlarla tüm NATO düşmanlarına karşı güçlü olacağız. F-35 için yaptığımız ödeme var. Ödemelerimizin karşılığını alamadık. Bunun İsveç'le ilişkili hale getirilmesi bizi üzmektedir."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LİTVANYA'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı, saat 16.40'ta NATO Zirvesi'nin gerçekleşeceği Litvanya'ya iniş yaptı.

KRİTİK GÖRÜŞMENİN SAATİ AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson ile saat 17.30'da görüşecek.

BİDEN İLE DE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'daki NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile yarın saat 18.00'de görüşecek.

10- 12 TEMMUZ NATO ZİRVESİ

Zirvede, Ukrayna'daki savaşın yanı sıra NATO coğrafyasına yönelik meydan okumalar hakkında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunulacak. Zirvede, tüm biçim ve tezahürleriyle terörizm başta olmak üzere NATO tarafından tespit edilen temel tehditler karşısında İttifak'ın savunma yapılanmasının ve caydırıcılığının güçlendirilmesine yönelik planlamalar ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu vesileyle zirveye katılan mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor.

Kaynak: AA

Emeklilerde zam oranları netleşti! Maaşların alınacağı tarih belli oldu Afad'tan 30 ile uyarı! Biden'dan Türkiye açıklaması Namazla dalga geçmişti! Serbest bırakıldı