Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail çıkışı Batı medyasında!

TBMM grup toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok" diyerek İsrail'e gitme planını iptal ettiğini açıkladı. Erdoğan'ın bu açıklamaları ABD, İngiltere ve İsrail medyasında son dakika koduyla yer buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail çıkışı Batı medyasında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında yaptığı arabuluculukla barış anlamında otoritesini herkese kabul ettirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmaların başından bu yana taraflara ateşkes çağrısı yaparak bu konuda da dünya kamuoyunun takdirini kazandı. Erdoğan, BM'de ve her platformda iki devletli bir çözüm ve Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması gerektiğini savunarak tarafların silah bırakmasını da her fırsatta yineliyor.

İsrail-Filistin gerginliğinde bu noktada duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmayı uluslararası basın kuruluşları ve İsrail medyası da yakından takip etti. Basın kuruluşları, Erdoğan'ın sözlerine sitelerinde son dakika olarak yer verirken İsrail'i destekledikleri için Cumhurbaşkanı'nın "Hamas terör örgütü değildir" sözünü ön plana çıkararak okuyucularına servis etti.

THE TELEGRAPH

AFP haber ajansı 'Erdoğan Hamas militanlarının toprakları için savaşan kurtarıcılar olduğunu söylüyor', 'Erdoğan İsrail'e ziyaret planını iptal ediyor' cümlelerini kullanırken İngiliz The Telegraph gazetesi, 'Erdoğan, planlanan İsrail ziyaretini iptal etti' başlığını seçti, Erdoğan'ın iptal gerekçesi olarak Gazze'deki insanlık dışı savaşı dile getirdiğini yazdı. Telegraph ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı toprakları için savaşan kurtarıcılar olarak gördüğünü de ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail çıkışı Batı medyasında! - Resim : 2

AL JAZEERA

Gazze'deki durum nedeniyle Erdoğan'ın İsrail ziyaretini iptal ettiğini aktaran Al Jazeera, Türk liderin Hamas'ın bir terör örgütü değil kurtuluş grubu olduğunu söylediğini de sayfasına taşıdı.

THE GUARDİAN

The Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acil ateşkes çağrısında bulunduğunu kaydedip Türkiye'nin gerekli tüm siyasi, diplomatik ve askeri önlemleri kullanmaya devam edeceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı'nın "Hamas bir terör örgütü değil" dediğini belirten The Guardian, Erdoğan'ın sözlerinin İsrail kamuoyunu alevlendirebileceği yorumunu yaptı. Gazete, Erdoğan'ın daha önce planlanan İsrail ziyaretini de iptal ettiğini de öne çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail çıkışı Batı medyasında! - Resim : 3

HAARETZ GAZETESİ

İsrail'in Haaretz gazetesi canlı blog'unda 'Erdoğan: Hamas topraklarını korumak için savaşan bir kurtuluş örgütüdür, İsrail'e gitmeyeceğim' ifadesine yer verdi.

İsrail'den bir başka gazete Yediot Ahronot, 'Erdoğan: Hamas terörist değil, özgürlük savaşçısı' başlığını tercih etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail çıkışı Batı medyasında! - Resim : 4

İsrail'in Maariv gazetesi ise, 'son dakika' koduyla girdiği haberde 'Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değil, kendi toprakları için savaşan bir örgüt' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Maariv, Erdoğan'ın İsrail devletiyle bir probleminin olmadığını, İsrail'in uyguladığı politikalarla sorunu olduğunu ekledi.

Kaynak: haberet.com

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrail hükümetine tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar'da: İsrail'in olası kara harekatı vahşeti katliama çevirir AYM'den Can Atalay kararı!