Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Şu an bir randevu talebi yok

12 yıllık aradan sonra Irak'a ilk ziyaretini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret dönüşü basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özgür Özel'le görüşme iddialarını yanıtlayan Cumhurbaşkanı "Şu an bir randevu talebi yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Şu an bir randevu talebi yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez ziyaret ettiği Irak ziyareti dönüşünde uçakta Basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu, sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Şu an bir randevu talebi yok - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, ikili görüşmede bulunacağını söyleyen Özgür Özel ile alakalı da sorulara cevap veren Cumhurbaşkanı şunları kaydetti:

"ŞU AN RANDEVU TALEBİ YOK"

"Şu an itibariyle henüz böyle bir randevu talebi gelmiş değil. Fakat olabileceğini düşünüyoruz. Dünyada birçok alanda değişimden söz ediliyor. Sosyolojiler, teknolojiler, iklimler ve daha birçok zemin çok hızlı değişiyor. Bunu ayak uydurmak için de Türkiye'nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir. 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Şu an bir randevu talebi yok - Resim : 2

"CUMHURİYET HALK PARTİSİNDEN DESTEK BEKLİYORUM"

Yani bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin de böyle bir değişime destek verebileceği düşüncesinde ve inancındayım. Bu görüşme sağlandığında tabii ki anayasa konusu da bizim görüşme başlıklarımızın arasında yer alacaktır. Kaldı ki Meclis Başkanımızın da liderlerle yapacağı görüşmelerde bu konuları onlarla ele alma düşüncesinin olduğunu biliyorum. Doğrusu ben de bize çok ama çok dar gelen bu mevcut anayasayla ilgili liderler olarak neler yapabiliriz, bunları konuşmakta fayda var diye düşünüyorum. Sayın Özel'in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz. Biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli köşe taşlarından biri olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili çalışmaktan, gayret etmekten geri durmayacağız. Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir."

Kaynak: Ajanslar

Cumhurbaşkanı'ndan DEM Parti değerlendirmesi "Irak ile operasyon olur mu?" Suriye'de 19 terörist etkisiz hale getirildi! AK Parti'den milletvekillerine sosyal medya ayarı