'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen, seçim sonrasında ise CHP Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağı yönündeki tartışmaların odağında olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel adaylığını açıkladı. Özgür Özel basın açıklaması yaptı. Değişimlerin kırılmalar ile başladığın belirten Özel, "Parti yönetimi yenilginin sorumluluğunu üstlenmelidir" dedi.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı

CHP'de cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlayan 'değişim' süreci netlik kazanmaya başladı. Ekim ayının ortasında bitecek olan kurultay sürecinin ardından taşlar yerine oturacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'istifa' çağrılarına kulak tıkarken, Grup Başkanı Özgür Özel adaylık için kolları sıvadı.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 1

Özgür Özel'in adaylığını genel merkezde yaptığı basın toplantısıyla açıklaması bekleniyor. Parti içerisinde Kılıçdaroğlu'nun bu adaylığa 'saygı duyacağı', kıran kırana bir yarış olacağı görüşü hakim.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 2

Kısa süre önce Kılıçdaroğlu ile görüşerek genel başkan adaylığını ilk olarak kendisine ileten Özel, genel merkezde basın açıklaması yaptı.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 3

"BİR DAHA AYNI HATALARI YAPMAMAK İÇİN..."

Adaylığını açıklamak için partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen ve burada açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, çıktığı bu yolculuğun 'hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin' yolculuğu olduğunu söyledi. Özel şu şekilde konuştu:

"Bu bir yolculuğun hikayesidir. Bu artık korkmayanların hikayesidir. Bugün dinleyeceğiniz 28 Mayıs'ı sabahı 81 ilde uyanıp da o günden beri huzurlu bir uyku uyuyamayanların hikayesidir. Seni bu karara ne itti diye soranlara 'Babamın, benim ve kızımın arkadaş grupları' diyenlerin hikayesidir. 30 yıldır sönmeyen Madımak ateşinin zaman aşımı kararıyla yürekleri dağlamasına engel olamamanın hikayesidir. Hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin hikayesidir. Bir daha aynı hataları yapmamak için azim ve inanç taşıyan gençlerin ve kadınların hikayesidir."

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 4

Çıkılan yolculuğun tek bir kişinin attığı bir adım olmadığını söyleyen Özel, "Ellerinizdeki kitapçık bu amasız fakatsız çıkılan yolculuğun ilk adımıdır. İlk adımdır ama kararlıdır, birikmiştir, kollektiftir. Tek bir kişinin değil bir kadronun attığı adımdır." dedi.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 5

İttifakların parti vicdanını yaralamaması gerektiğini söyleyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Değişimler kırılma ile başlar. Parti yönetimi yenilginin sorumluluğunu üstlenmelidir. Yönetim, yenilgiyi üstlenmedi." dedi. 

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 6

39 MİLLETVEKİLİNİN BAŞKA PARTİLERE VERİLMESİ

39 milletvekilinin başka partilere verilmesinin unutulmaz bir hasar bıraktığını ifade eden Özgür Özel, "Biz ve onlar ayrışmasını kabul etmiyoruz. Yaşam, eşitlik, barınma ve beslenme hakkını birlikte sunuyoruz. Toplumun tüm yoksullarına işsizlerine birlikte sahip çıkıyoruz. Toplumu ayrıştıran siyaseti reddediyoruz. Yatay siyaset anlayışını savunuyoruz. Partimizin 39 milletvekilini başka partilere verilmesi unutulmaz hasar bırakmıştır. Aynı şekilde partiler arası imzalanan protokollere dair bilgilendirme dahi yapılmadan süreç izlenmiştir. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez." dedi.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 7

"HESAP VEREBİLEN ŞEFFAF BİR CHP"

CHP'nin, toplumun hak taleplerinin yalnızca parlamentoda değil sokakta da temsilcisi olacağını söyleyen Özel, "Popülist ve aşırı hareketlerin gençleri özel olarak hedeflediği görülmektedir. Gençlere yalnızca seslenen değil, gençlerle birlikte karar veren cesur siyaset anlayışına ihtiyaç vardır.

Hedeflediğimiz değişim, çevreden, gençlerden, kadınlardan yana; yeni cesaretli ve özgüvenli siyasetimizle hayat bulacaktır.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 8

CHP toplumun hak taleplerinin yalnızca parlamentoda değil sokakta da temsilcisi olacaktır. Hesap verebilir, şeffaf katılımcı süreci işleten, ölçme ve değerlendirmeden en iyi şekilde yararlanan kurumsal yapı hedeflenmelidir." dedi.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 9

Parti içerisindeki kurumların işlevsiz kılınması, danışmanlık kurumunun kurumsal yapının yerine geçmesi partiyi işlevsiz hale getirerek zayıflattığını söyleyen Özel, "CHP'nin kayıt dışı siyasete teslim olmasını kabul etmiyoruz. Güçlü kurumsallaşma başarının ön koşuludur. CHP tüm kurumlarıyla diri ve canlı olmak zorundadır. Karar alma ve aday belirleme neredeyse tamamen merkezileşmiş, üye ve örgüt yapısının sağlıksız olduğu iddia edilerek ön seçim terkedilmiş, parti kararları atanmış danışmanların yönlendirmeleriyle belirlenmiştir." dedi.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 10

"TARİHSEL BİR KARARIN EŞİĞİNDEYİZ"

Tarihsel bir kararın eşiğinde olunduğunu söyleyen Özel, "Şimdi tarihsel bir kararın eşiğindeyiz. Siyasetsizliğin partisi mi olacağız, örgütümüzü siyasetin öznesi yapacak bir değişimle umut mu olacağız? CHP'deki değişim, ülkenin değişimi için ön koşuldur. Bizim de hikayemiz burada başlıyor." ifadelerini kullandı.

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 11

ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Özel adaylığını şu sözlerle ilan etti:

"Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum. Bir an önce Kurultay yapılmalıdır."

'Değişim' çağrısına ayak uydurdu! Özgür Özel adaylığını açıkladı - Resim : 12

İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM GELDİ

Diğer yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Türkiye'nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel'e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum." dedi.

CHP cumhurbaşkanlığı seçimi Kemal Kılıçdaroğlu İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Ekrem İmamoğlu
Musluktan akan suya dikkat! Koku gelirse... Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu Macron'un videosundaki 'Erdoğan' detayı: Gel de konuşalım Demir çelik fabrikasında patlama! Ölü ve yaralılar var