DEM Parti'nin Ankara adayı Öztürk Türkdoğan'dan skandal sözler! "Kürtlerin, LGBT'lilerin partisiyiz"

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin çalışmaları da devam ediyor. CHP ile aralarında kriz yaşanan DEM'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan açıklamalarda bulundu. Türkdoğan yaptığı açıklamada, "Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, LGBTİ+'ların partisiyiz, onlardan oy istiyoruz" dedi.

DEM Parti'nin Ankara adayı Öztürk Türkdoğan'dan skandal sözler! "Kürtlerin, LGBT'lilerin partisiyiz"
  • 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı.
  • Yerel seçimler öncesinde Türkiye'nin pek çok kentinde kent uzlaşısı arayışına giren DEM Parti, uzlaşmayacakları, uzlaşmanın mümkün olmadığı kentleri sürecin en başından açıkladı.
  • Bu kentlerden birisi de Ankara'ydı.

DEM Parti'nin Ankara adayı Öztürk Türkdoğan'dan skandal sözler! "Kürtlerin, LGBT'lilerin partisiyiz" - Resim : 1

  • DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öztürk Türkdoğan Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a skandal açıklamalarda bulundu.
  • Konuşmasında, Kürtlerin, Alevilerin, LGBT'lilerin partisiyiz diyen Öztürk, oy istedi.

"KÜRTLERİN, ALEVİLERİN, LGBT'LİLERİN PARTİSİYİZ"

Öztürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Diyorlar ki 'Mansur Yavaş Ankara'da çok rahat. Tabii rahat olacak. Çünkü Ankara'da iki MHP'li yarışıyor. Yavaş da Altınok da eski MHP'li. Yavaş'tan memnun olan MHP'liler Yavaş'a oy verecek. O yüzden biz Ankara'da yaşayan sosyal demokratların, sosyalistlerin, solcuların, demokrasiden, barıştan yana olan çevrelerin, ötekileştirilen grupların, Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, LGBTİ+'ların, gençlerin, engellilerin partisiyiz ve onlardan oy istiyoruz. Farkımız çok net, çok açık. Biz üçüncü yol siyasetiyiz. Ankara'yı sağcı bir kent haline getirdiler, biz Ankara'ya bir üçüncü seçenek sunuyoruz."

Ankara Mansur Yavaş
Cumhurbaşkanı'ndan Hamas tepkisi: Katillere 'one minute' dediğimiz yerdeyiz Kızılcık Şerbeti'nde olay sahne! Çimen tesettüre girdi İzmir'de CHP-DEM krizi sürüyor! "Çantada keklik gördüler" İYİ Parti'de sular durulmuyor! Akşener'e: Hesap zamanı gelecek