Depremler sonrası ağır hasar alan Adıyaman Güney Koreli turist kafilesini ağırladı

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin en çok etkilediği illerden olan Adıyaman, Güney Koreli ilk turist kafilesini ağırladı. Kafile, kentin tarihi alanlarını gezdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman’a gelen Güney Koreli ilk turist kafilesi kentin tarihi alanlarını gezdi.

Depremler sonrası ağır hasar alan Adıyaman Güney Koreli turist kafilesini ağırladı - Resim : 1Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde Adıyaman’da, binlerce bina yıkılmış ve binlerce vatandaş ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Meydana gelen deprem sonrası Güney Kore’den ilk olarak 25 kişilik turist kafilesi uçakla Adıyaman Havalimanı'na geldi.

Depremler sonrası ağır hasar alan Adıyaman Güney Koreli turist kafilesini ağırladı - Resim : 2 Burada çiçeklerle karşılanan turistler, daha sonra karayoluyla ilk olarak Adıyaman’ın tarihi Karakuş Tümülüsü'nü ardından da Cendere Köprüsü'nü gezdi.

Depremler sonrası ağır hasar alan Adıyaman Güney Koreli turist kafilesini ağırladı - Resim : 3 Kentin tarihi alanlarını gezerek oldukça keyifli anlar yaşayan Güney Koreli turistler daha sonra Nemrut Dağı’na çıkmak üzere yolculuklarına kaldıkları yerden devam etti.

Depremler sonrası ağır hasar alan Adıyaman Güney Koreli turist kafilesini ağırladı - Resim : 4Turist kafilesinin Türkiye’nin bir çok ilinde yapacağı 8 günlük gezinin ardından yeniden ülkelerine dönecekleri belirtildi.

Depremler sonrası ağır hasar alan Adıyaman Güney Koreli turist kafilesini ağırladı - Resim : 5

Kaynak: İHA

deprem Kahramanmaraş Adıyaman
“Bu gidişle 50 yardımcı olacak” MSB'den sınır güvenliği çalışmaları paylaşımı Bakan Özer Adıyaman'da konuştu YSK üyelerine yönelik hedef gösterici paylaşımlara soruşturma!