Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon...

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler sonrası ağır hasar alan Osmaniye'de yıkılan binaların enkaz kaldırma işlemleri sürüyor. Osmaniye Maden Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Abdullah Ulucan, günde 700 kamyon moloz taşındığını ifade etti.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Osmaniye'de yıkılan binaların enkazından günlük 700 kamyon moloz taşınıyor.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 1Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan depremlerde Osmaniye kent merkezi ve ilçelerde 651 bina yıkıldı. Ayrıca il genelinde acil yıkım kararı verilen 500 binanın tamamının yıkımı gerçekleştirildi.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 2Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Osmaniye'de molozlar, merkeze bağlı Nohuttepe köyü sınırları içerisinde belirlenen döküm sahasına kamyonlarla taşınıyor.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 3Molozlardaki ahşap, demir ve diğer malzemeler, geri dönüşüme gönderilmek üzere ayrıştırılacak.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 4KIRMA, ELEME VE AYRIŞTIRMA TESİSİ KURULACAK
Ayrıştırma işinin ihalesini alan firmanın sahibi ve Osmaniye Maden Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Abdullah Ulucan, yıkılan binalardan çıkan molozların döküm sahasına getirildiğini belirtti.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 5Ulucan, enkazlardaki materyallerin geri dönüşüme kazandırılması çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 6Döküm sahasına kırma, eleme ve ayrıştırma tesisi kurulacağını ifade eden Ulucan, "Temizliklerini yapıyoruz. Doğaya zarar vermeyecek tesisimizle burada en küçük bir şey bile israf olmayacak. Ahşap, metal, demir ayrıştırılıp molozlar da devlet kurumlarının altyapıda kullanacağı şekilde hazırlanacak." diye konuştu.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 7Ulucan, kaba temizlik çalışması yapılan döküm sahasındaki molozların 180 gün içerisinde geri dönüşüme kazandırılacağını kaydetti.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 8DEĞERLİ EŞYALAR KAYIT ALTINA ALINACAK
İlerleyen süreçte yıkılacak ağır ve orta hasarlı binalar için de çalışma yapacaklarını ifade eden Ulucan, güvenlik güçleriyle yapılan çalışma kapsamında molozların içinden çıkacak değerli eşyaların kayıt altına alınacağını söyledi.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 9Alana kamera sistemi kurulacağını belirten Ulucan, "En ufak bir şey dahi kaybolmayacak. Para, ziynet ve değerli eşyalar, vatandaşlarımızın maddi ve manevi hiçbir şeyi burada zayi olmaz." dedi.

Depremlerin ağır hasara uğrattığı Osmaniye'de yıkılan binaların moloz kaldırma işlemleri sürüyor! Günlük 700 kamyon... - Resim : 10Abdullah Ulucan, döküm sahasına günde 700 kamyon moloz taşındığı bilgisini paylaşarak, şunları kaydetti:

"Demiri, bakırı, ahşabı geri dönüşüme kazandırılacak. Doğrudan hurdaya gönderme, israf olmayacak. Moloz karışık şekilde buraya geliyor. Burada makineden geçtikten sonra kaba malzemeleri alınacak, daha sonra farklı bantlarda ayrıştırılacak. Kapalı sistem olacak ve çevre kirliliğine müsaade edilmeyecek. Geri dönüşeme kazandırıldığı için atık da olmayacak. En ufak toprağını bile değerlendireceğiz."

Kaynak: AA

Kahramanmaraş deprem Osmaniye
Elektrikte indirim, madenciye kadro, korucuya zam Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığında engel yok Silivri'de 60 ve 50 kilo ağırlıklarında 2 dev balık yakalandı MasterChef Ukrayna'da Bayraktar TB2'li menü!