ÖSYM son dakika DGS duyurusu: 2024 DGS başvuruları başladı! İşte başvuru tarihleri, başvuru ücreti ve başvuru kılavuzu

DGS başvuruları başladı. Ön lisans mezunu binlerce aday tarafından merakla beklenen 2024 DGS başvuru ekranı açıldı. ÖSYM tarafından yayımlanan DGS başvuru kılavuzu ile DGS başvuru ücreti ne kadar, kimler başvurabilir soruları yanıtlandı. Peki, 2024 DGS ne zaman? İşte başvuru ekranı ve başvuru kılavuzu...

ÖSYM son dakika DGS duyurusu: 2024 DGS başvuruları başladı! İşte başvuru tarihleri, başvuru ücreti ve başvuru kılavuzu

ÖSYM, 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) başvurularının başladığını duyurdu. İki yıllık eğitimlerini dört yıllık lisans eğitimine dikey geçiş yapmak isteyenler, 2024 DGS'ye girmek zorunda. Başvurular, ÖSYM AİS giriş ile yapılacak. Peki, 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? İşte DGS başvuru ekranı ve başvuru kılavuzu...

DGS BAŞVURU TARİHLERİ

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

DGS başvuru kılavuzu 2024

DGS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını TC kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

DGS 2024 başvuru yapmak için tıklayınız

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024 Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücreti 590 lira. Geç başvuru yapmak zorunda kalırsanız yüzde 50 artırımlı olarak ödemek zorunda kalırsınız. 

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet
sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde
yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont  üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj  dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

 

Bursa- İstanbul deniz ulaşımına hava engeli! Bolu'daki işletme Tanju Özcan'ın elinden alındı Cevdet Yılmaz: İstihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz 17 terörist etkisiz hale getirildi