Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıya tepki gösterdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıya tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıya tepki gösterdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptığı açıklamada, "Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıyı ve uyarılarımıza rağmen bu saldırıya göz yumulmasını bir kez daha kuvvetle kınıyoruz" dedi.

İsrail'in saldırılarını da hedef alan Bakan Fidan, "Masum Filistinli kardeşlerimize yönelik baskınlar ve yerleşimcilerin saldırıları bir an evvel durmalıdır" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıya tepki gösterdi - Resim : 1

İSVEÇ NATO'YA ÜYE OLABİLİR Mİ?

Vilnius'ta İsveç NATO'ya üye olabilir mi? sorusuna yanıt veren Bakan Fidan, "En şiddetli şekilde kınadık ve tepki göstermeye devam edeceğiz. Bu tepkilerin daha nitelikli ve organize olması için çalışmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıya tepki gösterdi - Resim : 2

NATO'YA YÜK MÜ FAYDA MI GETİRECEK?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"Bu tür eylemlerin polis kordonu altında yapılması çok daha düşündürücü. İsveç güvenlik sistemini provokasyonların engellemeye yönelik olması ve NATO'ya daha çok sorun getirir gibi görünmesi bizi düşündürüyor. Stratejik ve güvenlik değerlendirme konusunda İsveç'in NATO üyeliği daha çok tartışmaya açıktır. Stratejik ve güvenlik değerlendirmesi itibarıyla İsveç'in NATO'ya üyeliğinin bir yük mü yoksa fayda mı getireceği konusu artık daha çok tartışmaya açıktır"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıya tepki gösterdi - Resim : 3

BİR TOPLANTI DAHA OLACAK

Ayın 6'sında bir toplantı daha olacak. Biz prensipli olarak bu konuya yaklaştık. İsveç'in yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz.

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kur'an-ı Kerim'e yapılan aşağılık saldırıya tepki gösterdi - Resim : 4

TERÖR ÖRGÜTLERİNE EV SAHİPLİĞİ

Terör örgütlerinin Stockholm'de eylemlerini yapabildiği, para toplayabildiği kısacası bilerek veya bilmeyerek ev sahipliği yaptığı bir ortamda tabii ki bizim şu anda olumlu bir tablo çiziyor olmamız mümkün değil. İsveç yükümlülüklerini yerine getirirse başka alternatifeler düşünülebilir.

İsveç NATO İsrail
Cumhuriyet Gazetesi'nden CHP'deki savaşı körükleme yazısı! Bakan Işıkhan'dan kabine sonrası memur maaş zammı açıklaması Fransa'da ortalık yıkıldı Türk polis gazeteci Mustafa Seçen'i korudu! Gazeteci Cüneyt Özdemir'den şoke eden sözler: Bodrum CHP'nin elinden gidecek