Ekrem İmamoğlu'nda Alevilere: Siz olsanız da olmasanız da kazanıyorum

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Alevi gruplarıyla bir araya geldi. Toplantıda zaman zaman tansiyonun yükseldiği iddia edildi. Öyle ki, yine iddialara göre Ekrem İmamoğlu Alevilere resti çekmiş ve 'Siz olsanız da olmasanız da ben kazanıyorum' demiş. İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu'nda Alevilere: Siz olsanız da olmasanız da kazanıyorum
  • 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan seçmeni kızdıracak sözler gelmeye devam ediyor.
  • İddialara göre Ekrem İmamoğlu'nun Alevilerle bir araya geldiği toplantıda tansiyon yükseldi.
  • İBB Başkanı İmamoğlu, Alevileri çok kızdıracak sözler sarf etti.

Ekrem İmamoğlu'nda Alevilere: Siz olsanız da olmasanız da kazanıyorum - Resim : 1

İMAMOĞLU'NA TEPKİLER BÜYÜKTÜ

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Alevi gruplarıyla bir araya geldi.
  • Programda, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılanlar nedeniyle Ekrem İmamoğlu'na yönelik öfke büyüktü.
  • Kılıçdaroğlu'nun sırtından hançerlendiğini savunan Aleviler, Ekrem İmamoğlu'na sert sözlerle yüklenince ortamda tansiyon iyice yükseldi.

Ekrem İmamoğlu'nda Alevilere: Siz olsanız da olmasanız da kazanıyorum - Resim : 2

  • Ekrem İmamoğlu, Alevi dedelerinin tepkilerine çok tartışılacak bir şekilde cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu'nda Alevilere: Siz olsanız da olmasanız da kazanıyorum - Resim : 3

ALEVİLER İMAMOĞLU'NA OY VERMEYECEK

  • CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu, Alevi dedelerine "Siz olsanız da olmasanız da ben Ekrem İmamoğlu'yum, kazanıyorum." diye cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu'nda Alevilere: Siz olsanız da olmasanız da kazanıyorum - Resim : 4

  • Yaşanan tartışmaları Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür köşesine taşıdı.
  • Övür, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Bugün 17 bakan yalanına sığınan İmamoğlu il il dolaştığı günleri unuttuğu gibi yanına aldığı Mansur Yavaş'la birlikte ekranlara çıkarak, "Aramızda kalsın kazanıyoruz" yalanını da unutmuş ki ciddi ciddi havaya girmiş.

Oysa durum söyledikleri gibi olsa, ne Kılıçdaroğlu'na, "Neden meydanlara inmiyor?" diye yalvarmazlar ne de Alevi dedeleri toplayıp "gönül almaya" çalışmazlar. Bu da nereden çıktı demeyin; bir süre önce CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Alevi Federasyonları yöneticileri de dâhil çok sayıda Alevi dedesi ve kanaat önderiyle bir araya geldi.

Ekrem İmamoğlu'nda Alevilere: Siz olsanız da olmasanız da kazanıyorum - Resim : 5

Toplantının, İmamoğlu'nun kurultayda Kılıçdaroğlu'nu "hançerleyen" siyasi aktör olması nedeniyle biraz gerilimli başladığı söylendi. Konuşan her Alevi dedesi veya kanaat önderi, İmamoğlu'nu açık açık eleştirmiş hatta yer yer gerilimler yaşanmıştı. İmamoğlu da bütün bu eleştirileri "zafer kazanmış" komutan edasıyla izlemiş ve sonunda suçlamalara karşı öyle yüksek perdeden bir cevap vermiş ki ortalık bir kez daha karışmış. İmamoğlu'nun verdiği cevap konusunda ise iki farklı versiyon dinledim.

İlki genç bir Alevi'ye aitti ve İmamoğlu'nun sözlerini şöyle aktardı:

"Siz olsanız da olmasanız da ben Ekrem İmamoğlu'yum, kazanıyorum."

Ekrem İmamoğlu'nda Alevilere: Siz olsanız da olmasanız da kazanıyorum - Resim : 6

İkinci anlatıcı daha temkinli yaklaşıyor ve İmamoğlu'nun sözlerini, "Evet bu anlamı çıkartan çok sayıda insan vardı" diyerek anlatıyordu. Ona bu görüşlerini, "Zeynel Emre'nin düzenlediği toplantıda da söyledin mi?" diye de sordum. "Evet..." diye başladı ve devam etti:

"Bana göre İmamoğlu, 'Ben bu seçimi aldım' havasında cümleler kurdu. Biz de bu konuşmayla, 'Size çok ihtiyacım yok' kanaatine vardık. Bu sadece benim kanaatim değil, birçok Alevi dedesinin görüşme sonrası yaptığımız toplantıda ortaya çıkan değerlendirmelerdi. Az çok politik konuşma içeriğini bilen bir insan, Ekrem Bey'in söyleminden bu sonucu çıkartır açıkçası. Zaten daha sonra bu konuşma dalga dalga cemevlerine yayıldı ve her yerde konuşuldu."

CHP Ekrem İmamoğlu
Müslüm Gürses'in yeni albümü çıkıyor Martı TAG davası görülüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB yönetimine mesaj Emeklilere bayram müjdesi! Ulaşımda indirim uygulanacak