Eski aracına taktığı Türk bayrağıyla köy köy yardım toplayan Azerbaycanlı Server Beşirli Adıyaman'a geldi | VİDEO

Eski aracıyla depremzedelere yardım ulaştırmaya çalışırken fotoğraflanan Azerbaycanlı Server Beşirli, o yardımları afetzedelere ulaştırmakla kalmadı, depremden etkilenen Adıyaman'da enkaz kaldırma çalışmalarına ve depremzedelere yardım dağıtma çalışmalarında yer almaya başladı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye göndermek için eski aracına yüklediği eşyalarla fotoğraflanan ve sosyal medyada paylaşıldıktan sonra insanların takdirini kazanan Azerbaycanlı 34 yaşındaki Server Beşirli, yardım çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'ye geldi.

Azerbaycanlılar, Türkiye'nin yaralarını sarmak için adeta seferber olmuş, zengininden fakirine, çocuğundan yaşlısına tüm Azerbaycanlılar, yardım kampanyalarına yoğun ilgi göstermişti. O yardımlar hala da devam ediyor.

ESKİ ARACINA TAKTIĞI TÜRK BAYRAĞIYLA YOLLARA DÜŞMÜŞTÜ
O yardımseverlerden biri de Bakü yakınlarındaki Ceyranbatan kasabasında yaşayan Server Beşirli.
Önce kendisi ve ailesine ait eşyaları yardım toplama merkezine ulaştıran Beşirli, eski arabasıyla kasabada dolaşıp yardım etmek isteyenlerin eşyalarını ilgili yere ulaştırmıştı.

YAŞADIĞI EV NE KADAR MÜTEVAZİ BİR HAYATI OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİ
Mütevazi bir yaşantısı olan Beşirli, eski arabasıyla yollarda topladığı yardımlarla görüntülenmiş, Türklerin takdirini toplamıştı.

ADIYAMAN'A GELDİ
Kardeş ülkede yaşanan depremler nedeniyle çok üzüldüğünü ve bir nebze de olsun yardım etmeyi istediğini söyleyan Beşirli, ülkesinde yardım toplamakla kalmayarak Adıyaman'a geldi.

"VAZİYET ÇOK KÖTÜ"
Enkaz kaldırma çalışmalarına yardım ederek yaraları sarmak için elinden geleni yapan Başirli, "Burada vaziyet çok kötü. Evlerde yaşamak mümkün değil. Binaların hepsi depremle yıkılmış. İnsanlar çadırlarda. Allah yardımcıları olsun" dedi.