Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in önce milletvekili olacağı ardından da ekonomi yönetiminin başına geçeceği öne sürüldü!

AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamuoyunun yakından tanıdığı ve güvendiği sürpriz isimleri milletvekili aday listesine alacağı, bu isimler arasında eski AK Partili milletvekilleri ile eski bakanların da yer alacağı konuşuluyordu. Bu isimlerden birinin de eski Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek olduğu belirtiliyor.

Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in önce milletvekili olacağı ardından da ekonomi yönetiminin başına geçeceği öne sürüldü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamuoyunun yakından tanıdığı ve güvendiği sürpriz isimleri milletvekili aday listesine alacağı, bu isimler arasında eski AK Partili milletvekilleri ile eski bakanların da yer alacağı konuşulurken bu isimlerden birinin de eski Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek olduğu belirtiliyor.

Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in önce milletvekili olacağı ardından da ekonomi yönetiminin başına geçeceği öne sürüldü! - Resim : 1

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın dünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i ikna ettiğini yazmıştı. Şimşek’in bu seçimler sonrası, önce milletvekili sonra da Hazine ve Maliye Bakanı olacağı değerlendirmeleri yapılıyor.

EKONOMİ SİL BAŞTAN
AK Parti’de, Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminin başına gelmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlediği “yeni ekonomi modelinin baştan ayağa değişebileceği” de konuşuluyor.

Şimşek’in, “faiz indirimi politikasını desteklemediği” ileri sürülürken “Deprem felaketi ile birlikte Türkiye ekonomisinin daha iyi yönetilmesi gerekli. Bu nedenle cumhurbaşkanımız Şimşek’e yeniden ekonominin anahtarını verebilir. Ancak Cumhurbaşkanı, faiz artırımına sıcak bakmıyor. Şimşek, kendi ekonomi yöntemlerini uygulamaya geçirmesiyle, uzun vadede Erdoğan ile karşı karşıya gelebilir. Ya da ekonomi yönetimi Şimşek’in de istemiyle baştan ayağa değişebilir” değerlendirmeleri yapılıyor.

AK Partili kurmaylar, şu ifadeleri kullanıyor:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek’in yabancı yatırımcılarla olan iyi ilişkilerinin Türkiye’ye katma değer sağlayacağını biliyor.”
Recep Tayyip Erdoğan AK Parti
Gözler İmamoğlu ve Yavaş'a çevrildi AFAD kırmızı eylem planını açıkladı! Kılıçdaroğlu'nun Şero'lu paylaşımı: "Yaş mamayı lüks olmaktan çıkaracağım!" İstanbul'da deprem hazırlıkları sürüyor