Eylem Tok ve oğlunun kaçış soruşturması: Tek tutuklu tahliye edildi

Yazar Eylem Tok’un bir kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki oğlunu yurtdışına kaçırması soruşturmasında tutuklanan tek şüpheli de tahliye edildi. Baba Özer Aci, mahkemenin kararına isyan etti.

Eylem Tok ve oğlunun kaçış soruşturması: Tek tutuklu tahliye edildi

17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok’un lüks aracıyla çarparak ölümüne sebep olduğu Oğuz Murat Aci’nin davasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması devam ediyor.

Eylem Tok ve oğlunun kaçış soruşturması: Tek tutuklu tahliye edildi - Resim : 1

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından başlatılan soruşturmada Bülent Cihantimur’un çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu’nun tahliye edildiği öğrenildi! Alınan bilgilere göre Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur’u havaalanına götüren çalışan, yeni bir kararla tahliye edildi. Böylelikle de davaya dair herhangi bir tutuklu kalmadı. 

Eylem Tok ve oğlunun kaçış soruşturması: Tek tutuklu tahliye edildi - Resim : 2

" ÖLÜ VE YARALILARI GÖRMEDİM"

Kaza gecesine dair verdiği ifadede çalışan Ayşe Ceren S. saat 23.00 sularında Eylem Tok’un aldığı bir telefon ile olay yerine gittiklerini aktardı. Eylem Tok’un direktifleri üzerine aracı sürdüğünü söyleyen Ayşe Ceren S, Timur Cihantimur ile beraber 2 çocuğun araca bindiğini söyledi. Karanlık olduğu için de kaza yeri ve ölü ile yaralıları görmediğini ifade ederken, Sataoğlu’nun aylık tutukluluk incelemesini yapan İstanbul nöbetçi sulh ceza hâkimliği, tahliyesine karar verdi.

Eylem Tok ve oğlunun kaçış soruşturması: Tek tutuklu tahliye edildi - Resim : 3

KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

 Oğlunun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma dosyasındaki tek tutuklunun da tahliye edilmesine tepki gösteren acılı baba Özer Aci,

“Ne yazık ki tahliye kararı almışlar. Tahliye eden hâkime sormak lazım, Madem suçluydu içeri aldınız, şimdi niye bıraktınız?’ Bu kişi emir kuluydu tamam. Ona emredildi, o da gitti, geldi, götürdü onları. Havaalanında el salladı arkalarından. Delilleri kararttı, yanlış ifade verdi. Ama suçlu bulundu, içeri alındı. Yani cezası mı kesilmişti de bir ay yatıp çıktı, onu anlayamadım. Eşim halen ağlıyor. Nasıl iyi olabiliriz ki. Dişimi sıktım, bayramda oğlumu ziyarete gittim mezarına. Bizim içimizde bir yara var, mum yanmaya devam ediyor. O sönmeyecek. Öldüğümüz zaman sönecek. Bizim bayramımız mübarek olmadı. Bizim bayramımız karalara döndü. Onlara sormak isterim ‘Bayramları nasıl geçti' diye" dedi.

Kaynak: haberet.com

İstanbul
Odacılar suç örgütü çökertildi Cevdet Yılmaz'dan emeklilere müjde Danıştay seçime gidiyor İzmir'de suya indirim!