Gaziosmanpaşa'da tekrar eden sayım işleminde gerginlik: AK Parti ve CHP'liler birbirine girdi

AK Parti'nin başvurusu üzerine İl Seçim Kurulu'nun İstanbul Gaziosmanpaşa’da oyların yeniden sayılmasına karar vermesi üzerine ilçede bu sabah hareketli anlar yaşandı. CHP'liler oy sayımının tekrarlanmasını engellemek istedi, AK Partililere saldırdı. İki grup arasında yaşanan gerginlik üzerine araya polis girdi. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muammer Birdal da "CHP'liler sayımı engellemek için ellerinden geleni yapsa da hakim sayım işlemine başladı" dedi.

  • AK Parti dün Beykoz ve Gaziosmanpaşa'da, CHP ise Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda itiraz başvurusunda bulunmuştu.
  • Gaziosmanpaşa'da İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. 

Gaziosmanpaşa'da tekrar eden sayım işleminde gerginlik: AK Parti ve CHP'liler birbirine girdi - Resim : 1

OYLAR YENİDEN SAYILMAYA BAŞLANDI

  • Bugün saat 11.00 itibarıyla AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden 50'şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda, oyların yeniden sayımına başlandı.
  • Sonuçları takip etmek isteyen vatandaşlar oyların tutulduğu ve sayım işlemlerinin yapıldığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi önünde beklemeye başladı.

Gaziosmanpaşa'da tekrar eden sayım işleminde gerginlik: AK Parti ve CHP'liler birbirine girdi - Resim : 2

KAVGA ÇIKTI

  • Bu sırada salonda gergin anlar yaşandı. CHP'liler İl ve İlçe Seçim Kurullarından çıkan kararlara aldırış etmeden AK Partililerin üzerine yürüyerek oy sayımına itiraz etti.

Gaziosmanpaşa'da tekrar eden sayım işleminde gerginlik: AK Parti ve CHP'liler birbirine girdi - Resim : 3

"HAKİM TÜM İTİRAZLARA RAĞMEN SAYIMI BAŞLATTI"

  • AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Muammer Birdal, yaşanan olayların perde arkasını şu şekilde anlattı:
  • "Bazı hukuki itirazlarımız oldu. Mevcut Başaknımız ile CHP'li adayın arasında 800 oy fark var ve bazı hukuki hataların olduğunu tespit ettik.
  • İlçe seçim kurulu itirazlarımızı haklı gördü ve sandıkların yeniden sayılmasına karar verdi.
  • CHP adayı da itiraz hakkını kullanarak İl Seçim Kurulu'na başvurdu. İl Seçim Kurulu da itirazı yersiz görerek sayımın gerçekleşmesine karar verdi.
  • Ancak CHP'liler sayımı engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
  • Hakim ise tüm itirazlara rağmen sayımı başlattı.
  • Milletin iradesi sandığa nasıl yansıdıysa bugün onun çıkmasını bekliyoruz."

CHP: SANDIKTAN ÇIKAN İRADENİN MASA BAŞINDA DEĞİŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYİZ

  • Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de konuya ilişkin bir paylaşım yaparak "Gaziosmanpaşa'da İlçe Seçim Kurulu'nun yeniden sayım kararı ile ilgili itirazımız sonucu YSK toplantıdayken üç seçim kurulundan bir tanesinin ısrarla yeniden sayım yapmak istemesi siyasi baskıların bir sonucudur. İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi ile ilgili görüştüm, gerekli güvenlik önlemeleri alınacak. Sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Milletvekillerimiz ve örgütümüzle görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN İDDİALARA YANIT GECİKMEDİ

  • CHP'lilerin iddiasına yanıt ise sayımın gerçekleştiği salonda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım'dan geldi. Yıldırım "Gaziosmanpaşa'da ilçe seçim kurulunun ve itiraz üzerine verilen il seçim kurulu kararının saat 10:00 da uygulanmasına karar verilmiş olup saat 11:15 olmasına rağmen CHP'li partililerin hakime ve kurula baskı yaparak sayım işlemini engellemeye çalışmaktadırlar. Oysa yapılan iş sadece mahkeme kararının uygulanma işidir. CHP'liler neden mahkeme kararını uygulatmak istemiyor anlamakta zorluk çekiyoruz" dedi.

Kaynak: haberet.com

AK Partili başkan disipline sevk edildi! 89 şüpheli gözaltına alındı Van'da başlayan olaylar diğer illere de sıçradı! Türkiye Gazze'ye yardımda 2'nci sırada!