Gökhan Zan'ın ses kaydını sızdıran Turgut Kocakaya tutuklandı

TİP'in Hatay adayı olan Gökhan Zan hakkında çıkan ses kayıtları sonrası adaylığı geri çekilmişti. Söz konusu olaya ilişkin Zan, Turgay Kocakaya'nın kendisini tehdit ettiğini söyledi. Savcılık Kocakaya'nın ifadesini aldıktan sonra cezaevine yolladı.

Gökhan Zan'ın ses kaydını sızdıran Turgut Kocakaya tutuklandı

Türkiye İşçi Partisi, geçtiğimiz günlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmişti. Tartışmalar sürerken Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ses kayıtları ortaya çıkmıştı.

Gökhan Zan'ın ses kaydını sızdıran Turgut Kocakaya tutuklandı - Resim : 1

TURGAY KOCAKAYA TUTUKLANDI

Adaylığının geri çekilmesinden sonra savcılığa başvuran Gökhan Zan, Turgay Kocakaya ve akrabası Mihal Kocakaya tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Gökhan Zan'a ait olduğu ses kayıtlarını telefon görüşmesi sırasında kaydeden ve sızdıran Turgay Kocakaya tutuklandı. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, "silahlı tehdit" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan ifadesini aldığını Kocakaya'yı cezaevine gönderdi. Nihal Kocakaya ise aranıyor.

Gökhan Zan'ın ses kaydını sızdıran Turgut Kocakaya tutuklandı - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Partisi bir açıklama yaparak Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini duyurmuştu. TİP'in açıklamasında "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Aynı akşam adliyeye giderek suç duyurusunda bulunan Zan, adliye önünde yaptığı açıklamada ses kayıtları ile tehdit ve şantaja uğradığını açıkladı.

İmamoğlu, Özel'in konuşmasına izin vermedi CHP'li grup Ekrem İmamoğlu'nu protesto etti CHP'liler 70 yaşındaki seçmeni darbetti! AK Parti'den 'Deprem Algı Dinlemez' paylaşımı