Hasan Basri Akdemir: Sığınmacılar üzerinden kampanya yürütenler sosyal medya ırkçıları türetti

Haberet Youtube kanalında 'Köşe' programında sığınmacılar üzerinden yürütülen kampanyalara değinen Gazeteci Hasan Basri Akdemir, "Her gün Araplara karşı düşmanca hashtagler açılırsa turizm bundan nasıl etkilenir? Turizm olumsuz etkilenirse ülkemizin zaten var olan döviz sorunu daha da büyümez mi?" dedi.

Gazeteci Hasan Basri Akdemir, Haberet Youtube kanalında 'Köşe' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Sığınmacılar üzerinden yürütülen kampanyalara değinen Akdemir, "Her gün Araplara karşı düşmanca hashtagler açılırsa turizm bundan nasıl etkilenir? Turizm olumsuz etkilenirse ülkemizin zaten var olan döviz sorunu daha da büyümez mi?" ifadelerini kullandı.

Hasan Basri Akdemir'in açıklamaları şöyle;

"Sığınmacılar üzerinden kampanya yürütenler sağ olsunlar ülkemizde sosyal medya ırkçıları türetmeyi başardı. Sığınmacılarla ilgili sorun olduğunu ve çözülmesi gerektiğini hep konuşuyoruz ama bu konu üzerinden Arap düşmanlığı yapmanın ne gibi bir maliyeti olabilir. Koca koca haber sitelerinde 'Kredi vermek için Suriyeli çalıştırma şartı getirildi' diye yalan haber yapılırsa Türkiye’nin bankacılık sistemi bundan nasıl etkilenir? Her gün Araplara karşı düşmanca hashtagler açılırsa turizm bundan nasıl etkilenir? Turizm olumsuz etkilenirse ülkemizin zaten var olan döviz sorunu daha da büyümez mi?

Okuduğum bir haberden yola çıkarak bu iki örneği verdim. Türkiye'de turist kaynaklı kredi kartı kullanımında geçtiğimiz yıl rekor kırıldı ve Suudi Arabistan ve Kuveytli turistler birincilik yarışındaydı...

Turizm demişken geçtiğimiz gün bir turisti arabasına alıp, beş dakikalık yere taksimetre ile 250 TL yazacak kadar dolaştırıp; üstüne 800 TL isteyen taksici haberini izledim. Frigler tarım toplumuydu. Öküz öldürenlerin ve saban kıranların cezası ölümdü. Neden söyledim bunu? Düşünelim..."

VİDEONUN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN!

Selçuk Bayraktar'dan Elon Musk sorusuna yanıt! İstanbul Havalimanı CEO'su görevden alındı Kılıçdaroğlu'nun adayı değişimcilere yüklendi! Ağıralioğlu'ndan Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor