İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine: Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız?

İBB Başkan adayı Murat Kurum katıldığı bir yayında, 100 yılda yaşanan felaketlerde toplam 130 bin canın hayatını kaybettiğini söylemesi, 6 Şubat depremlerinde 130 bin kişinin hayatını kaybettiği şeklinde anlaşılmıştı. Kurum, konuyla ilgili açıklama yapmış, 130 bin kişinin 100 yılda yaşanan felaketlerde hayatını kaybedenlerin toplam sayısı olduğunu söylemişti. Bu yanlışlığın tekrar sorulması üzerine Kurum, Sözcü TV muhabirine, "Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız?" dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında 100 yılda yaşanan felaketlerde hayatını kaybedenlerin sayısını 130 bin olarak açıklayan İBB Başkan adayı Murat Kurum'un bu sözleri yanlış anlaşılmıştı.

  • Sözlerinin yanlış anlaşılması üzerine Murat Kurum, X hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
  • Kurum, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine: Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız? - Resim : 2

Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü. Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart'ta kaybettiklerinde görecekler" ifadelerini kullandı.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine: Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız? - Resim : 3

  • 31 Mart yerel seçimleri için Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, programına Arnavutköy'de devam etti.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine: Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız? - Resim : 4

  • Kurum katıldığı etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine: Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız? - Resim : 5

  • Toplantı sonrasında Sözcü TV muhabiri, geçtiğimiz günlerde çarpıtılan ve haberlerde çok farklı bir şekilde bahsedilen 6 Şubat deprem felaketlerinde yaşanan can kayıplarına ilişkin sayı dezenformasyonuna burada da devam etmek istedi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine: Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız? - Resim : 6

  • Daha önce birçok kez açıklama yapılan konunun tekrar gündeme getirilmesi karşısında Murat Kurum, muhabire tepki gösterdi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine: Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız? - Resim : 7

  • Muhabirin kendi sorusunda bile düzeltme yapıldığını söylediğine dikkat çeken Kurum, konunun farklı gündemlere çekilmeye çalışıldığını söyledi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Sözcü TV muhabirine: Daha fazla kişi ölünce mutlu mu olacaksınız? - Resim : 8

"DAHA FAZLA KİŞİ ÖLMESİ SİZİ MUTLU MU EDECEK?"

  • Kurum, şöyle konuştu:
Düzelttiğimizi kendiniz ifade ediyorsunuz. Israrla anlamak istediğiniz taraftan bakmaya gayret gösteriyorsunuz. O sizin aklınızdaki soru, kusura bakmayın. Aynı programda 53 bin canımızı yitirdiğimizi, bir asırda toplamda 130 binden fazla canımızı yitirdiğimizi ifade etmemize rağmen siz konuyu çarpıtmak adına konuyu farklı gündemlere taşımak adına maalesef konuyu böyle pişirip pişirip önümüze koymaya çalışıyorsunuz. O vefat eden canların üzerinden siyaset yapılmaya devam ediliyor. Daha fazla vefat edilmesi sizi mutlu mu ediyor? Ben de bunu soruyorum size, bu nasıl bir anlayıştır.
AK Parti İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan damga vuran KAAN sözleri Feyza Altun polisler eve gelince 5 dakika müsaade isteyip kendine rakı koyup ağlamış Bakan Özhaseki İliç'e neden geç gitti? Koray Göbel CHP yönetimine isyan etti