İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözünü kararttı! Akşener'e söyledi: Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başkanlık ve CHP üyeliğini yakmayı düşünüyor

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı henüz açıklanmadı. Ancak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini adaylık için sürekli gündemde tuttuğu bir gerçek. Mansur Yavaş da önceki gün "Adım çıkarsa hayır demem" cümlesiyle gündem oldu. Ancak asıl sürpriz İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İşte Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'ın Ankara kulislerinden aktardığı son gelişmeler...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözünü kararttı! Akşener'e söyledi: Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başkanlık ve CHP üyeliğini yakmayı düşünüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile arasındaki abla-kardeş ilişkisi herkesin malumu. Bu durum İBB Başkanı İmamoğlu'nun mahkemeden hapis cezası ve siyasi yasak kararının çıktığı gün iyice ayyuka çıkmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İBB'ye ilk giden Millet İttifakı lideri olarak İmamoğlu'nun yanında durmuş birbirlerine sarılarak destek olmuşlar ve hatta birlikte bir miting düzenlemişlerdi.

BUKET AYDIN ANKARA KULİSLERİNİ AKTARIYOR: İMAMOĞLU'NUN BAĞIMSIZ ADAYLIK PLANI

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın Ankara kulislerinden aldığı bilgiler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bağımsız aday olmayı düşündüğü yönünde.  Aydın'ın aktardığına göre; İmamoğlu, abla gibi gördüğü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bu süreci görüştü ve kendisine 6'lı masayı kendi adaylığı için ikna etmesini istedi. 

 İMAMOĞLU'NUN KOZU: İSTİFA VE 100 BİN İMZA

Eğer 6'lı masa adaylık için ikna edilemezse Buket Aydın’ın edindiği bilgiye göre Ekrem İmamoğlu, hem İBB Başkanlığı'ndan hem de CHP'den istifa edecek. 100 bin imza toplayarak aday olacak. İBB Başkanı ayrıca bunu en büyük kozu olarak düşünüyor ve Akşener'den bu kozu 6'lı masaya iletmesini de istiyor. Sözün özü gözünü karartan İmamoğlu iki istifa ve bağımsız aday olma kozuyla 6'lı masayı köşeye sıkıştırmayı hedefliyor.

 İmamoğlu'nun siyasi yasak kararı aldığı günden bu yana yaşananları da hatırlatmakta fayda var: 

"AKŞENER İMAMOĞLU'NU DESTEKLİYOR"
O dönem Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu'na desteği bu süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da bulunması siyaset kulislerinde Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği söylentilerine sebep olmuştu.

İYİ PARTİ PANKARTLARINDA AKŞENER-İMAMOĞLU YER ALDI
İYİ Parti'nin, bu süreçte hazırladığı pankartlarda da Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ile İBB önünde yaptığı konuşmadaki fotoğrafları yer aldı. 

İMAMOĞLU UMRE'YE GİTTİ TÜRKİYE TURU'NA ÇIKTI
İBB Başkanı İmamoğlu, o günlerden depreme kadar geçen süreçte önce umreye gitti. Ardından da Türkiye Turu'na çıkıp mitingler düzenledi. 

KILIÇDAROĞLU HER FIRSATTA YOLUNU KESTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ekrem İmamoğlu ile baş başa yaptığı görüşmeler ve açıklamalarıyla İBB Başkanı'nın önünü kesti. Kılıçdaroğlu, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanını CHP Genel Merkezi'nde ağırlayarak cumhurbaşkanlığı adaylığında kendisini desteklemelerini istedi. 

İMAMOĞLU'NUN YÜZÜ DÜŞTÜ
Hatta CHP'nin İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen bir programda Esenyurt Belediye Başkanı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'nun övdüğü anlarda İmamoğlu'nun yüzünün düştüğü de objektiflere yansımıştı. 

CHP'NİN ADAYI OLARAK PARTİLİLER İLAN ETTİ
Ayrıca İstanbul Yahya Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP'nin üye katılım toplantısında sahnede konuşma yapan CHP'liler Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. 

DEPREM GÜNDEMİ GEÇTİ, KULİSLERE DEVAM
Deprem gündemiyle Millet İttifakı ve CHP içinde sakinleşen kulisler Pazar günü tekrar hareketlendi. CHP'nin basına kapalı grup toplantısında cumhurbaşkanı adayı belirlemek için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildi. 

Kaynak: haberet.com

Suriye'nin kuzeyinde 3 terörist ex! Uzman isim ilçe ilçe deprem raporunu çıkardı Depremzedelere kucak açan ilimizde neredeyse konut kalmadı Bakanlıktan 'çocuk kaçırma' iddialarına yalanlama