Bakan Soylu: Diyarbakır'da evlatlarımızı zehirleyen 201 uyuşturucu satıcısını yakaladık, adalete teslim ediyoruz

Diyarbakır Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ile 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "50. kökünü kurutma operasyonunu burada Diyarbakır'da gerçekleştirdik, evlatlarımızı zehirleyen 201 uyuşturucu satıcısını yakaladık, adalete teslim ediyoruz" dedi.

Bakan Soylu: Diyarbakır'da evlatlarımızı zehirleyen 201 uyuşturucu satıcısını yakaladık, adalete teslim ediyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ile 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu.

Bakan Soylu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Bizim bir derdimiz var. Derdimiz ise şu; dünyada Avrupa, Amerika uyuşturucuya karşı pes etti. Uyuşturucu kasabalarında herkesin istediği gibi yaşamasına izin verdiler. Avrupa'da eroin şırıngası dağıtıyorlar. Aynen kahvelerde çay dağıtır gibi uyuşturucuları kafelerde, mağazalarda dağıtıyorlar . Teslim olmuş durumdalar. Amerika'da milyonda 324 kişi yılda uyuşturucu yüzünden hayatını kaybediyor. Türkiye'de bu rakam sadece 5. Bunu da aşağı indireceğiz. 15 Temmuz'da yılda 941 kişi uyuş ölüyordu şimdi 270 kişi. üçte bir düşürdük. Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için bugün tam 50'inci köklerini kurutma operasyonunu burada Diyarbakır'da gerçekleştirdik. Bundan 10 ay önce birincisini de burada yapmıştık. "Bismillah'ı Diyarbakır'dan" dedik. Sabah geldik ayağımızın tozuyla 201 Diyarbakır'da evlatlarımızı zehirleyen uyuşturucu tacirlerini kıskıvrak yakaladık adalete teslim ediyoruz. Tayyip Erdoğan'ın yönetimindeki Türkiye, hiçbir olayda yalnız bırakılmamıştır.

Kaynak: Ajanslar

Süleyman Soylu Diyarbakır
Yola çıkacaklar dikkat! Durma noktasına geldi! Yıkımın kırıkları termal kamerada Nahya, Varank ile Togg'a bindi: 'Bay Kemal faydalansın' Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların derdi Kürt değil, bunlar katil