İsmail Küçükkaya'dan itiraf gibi sözler: Olağanüstü çaba var

Asrın felaketinin yıl dönümünde deprem bölgesinden yayın yapan İsmail Küçükkaya, hem kendi gözlemlerini hem de yabancı basın mensuplarının tepkilerini paylaştı. Muhalefete yakınlığıyla bilinen Halk TV sunucusu Küçükkaya, deprem sürecinde hükümeti 'bir şey yapmamakla' suçlarken 1 yıl gibi kısa bir sürede yükselen konutları görünce itiraf niteliğinde sözler sarf etti.

  • Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde birçok yayıncı kuruluş bölgeye giderek gözlemlerini aktardı.
  • Gün boyu devam eden yayınlar arsında en dikkat çekici olansa muhalefete yakınlığıyla bilinen Halkl TV'ninki oldu.
  • Sunucusu İsmail Küçükkaya, depremlerden en çok etkilenen Malatya'dan yaptığı yayında, "Gaziantep'ten başladım olağanüstü bir çaba var. Kolay bir şey değil. Eleştirelim ama hakkını da vermek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İsmail Küçükkaya'dan itiraf gibi sözler: Olağanüstü çaba var - Resim : 1

  • Depremin hemen ardından kara propagandaya başlayan Halk TV'de kullanılan bu ifadeler 'itiraf' olarak yorumlandı.

"OLAĞANÜSTÜ BİR ÇABA VAR"

Küçükkaya, Malatya yayınında şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı gazetecileri gördüm, onlarla konuştum. Dünyanın her yerinden gelen yabancı gazeteciler var. Bir taraftan halkımızın taleplerini dinliyorlar. Bir taraftan da ne kadar şaşırdıklarını söylüyorlar. Çünkü bu deprem bölgesinde yapılan inşaatlar... Gaziantep'ten başladım olağanüstü bir çaba var. 

İsmail Küçükkaya'dan itiraf gibi sözler: Olağanüstü çaba var - Resim : 3

"ELEŞTİRELİM AMA HAKKINI DA VERELİM"

Kolay bir şey değil. Eleştirelim ama hakkını da vermek gerekiyor. Nedir sizi etkileyen dedim. 'Dünyanın başka bir yerinde aynı anda bu kadar inşaatın yapılabilmesi kolay değil' dediler.”
  • Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta sonu "Bu daha başlangıç" diyerek Hatay'da 7 bin 275 hak sahibinin konutunu teslim etmişti.
  • Bakan Mehmet Özhaseki de gelinen son noktayı şu ifadelerle aktarmıştı:
  • "Şu ana kadar 180 bin konutumuzun ihalesini tamamlayarak çalışmalara başladık. İnşaatlar hızla ilerliyor. İnşallah bir yıl içerisinde 319 bin toplamda da 680 bin konutumuzu inşa ederek afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ise başvuru sayısı 155 bin 293'e ulaştı."

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an-ı Kerim okudu Dışişleri Bakanı Fidan: Libya Başkolosluğunumuzu tekrar açma kararı aldık CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek