İstanbul'da hissedilen deprem sonrasında Buket Aydın'a konuşan Naci Görür'ün sözleri gündem oldu

Prof. Dr. Naci Görür'ün, gazeteci Buket Aydın'ın programında yaptığı açıklama Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem sonrasında yeniden gündem oldu. İstanbul'da hissedilen deprem sonrasında Görür'ün, "Marmara çöker, Türkiye de diz üstü çöker. Türkiye Marmara'yı besleyemez." sözleri akıllara geldi.

  • Marmara Denizi'nde Gemlik merkez üslü meydana gelen deprem, İstanbul ve birçok ilde hissedildi. 5,1 büyüklüğündeki depremin 3 dakika ardından 4,5'lik 2. bir deprem meydana geldi.

DEPREM SONRASI İLK AÇIKLAMA

  • Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul dahil 4 ilde hissedilen Marmara Denizi depremi sonrasında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
  • Prof. Dr. Görür, "Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı depreme dirençli hale getirilmelidir." diyerek bölgeye dikkat çekti.
"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı depreme dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun"

Naci Görür deprem açıklaması

AKILLARA İSTANBUL DEPREMİ GELDİ

  • Gemlik depremi sonrasında akıllara ilk gelen, yıllardır beklenen 'büyük İstanbul depremi' oldu.
  • Prof. Dr. Naci Görür'ün Haber Global'de gazeteci Buket Aydın'da yaptığı açıklama yeniden gündem oldu.

İstanbul'da hissedilen deprem sonrasında Buket Aydın'a konuşan Naci Görür'ün sözleri gündem oldu - Resim : 2

  • Görür, "Marmara depreminin sonuçları ne olur?" sorusuna, "Eğer beklediğimiz Marmara depremi olursa Türkiye diz üstü çöker" demişti.
Türkiye'de Marmara Bölgesi Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 60'ına yakınını üretiyor. Beklediğimiz deprem olursa Marmara'daki sanayinin çarkları durur. Sanayinin çarkları durursa, Marmara çöker, Türkiye de diz üstü çöker. Türkiye Marmara'yı besleyemez.

İstanbul'da hissedilen deprem sonrasında Buket Aydın'a konuşan Naci Görür'ün sözleri gündem oldu - Resim : 3

AHMET ERCAN: "İSTANBUL İLE İLİŞKİSİZDİR"

  • Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da Marmara Denizi'nde meydana gelen Gemlik depremi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ercan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"10,42’ de Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu, Akyazı, İznik, Gemlik üzerinden gelip, Mudanya-Kumyaka’da 5,4 km odak derinliğinden M5,1’lik deprem oluşturdu. Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4’dür. Bu deprem öncüdür. Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir."

İstanbul'da hissedilen deprem sonrasında Buket Aydın'a konuşan Naci Görür'ün sözleri gündem oldu - Resim : 4

deprem İstanbul
Depremden saniyeler önce bildirim geldi Terörist Bager Öndeş öldürüldü Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem! Pantene Altın Kelebek'te Gazze çağrısı!