İmamoğlu’nun Bodrum’daki kaçak villası ve ilişkiler ağı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşine 2019 yılında Bodrum'dan aldığı villanın yasa dışı olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıkan rapor dikkat çekti. Aynı zamanda olaylara göz yuman Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu dönem de CHP'den aday gösterildi. İşte detaylar...

İmamoğlu’nun Bodrum’daki kaçak villası ve ilişkiler ağı

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte usulsüzlükler de bir bir ortaya çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Bodrum Yahşi'de 2019'un Aralık ayında eşi Dilek İmamoğlu adına satın aldığı villanın usulsüz şekilde inşa edildiği ortaya çıkmıştı. 

Villayı satan şirketin ünlü iş insanı Adnan Polat'ın kuzeni Alptekin Polat'a ait olduğu ortaya çıktı. 18 Temmuz 2020'de basına yansıyan bu konuya ilişkin bir kişinin önceden şikayetçi olmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 13 Haziran 2020'de incelemek üzere müfettişler görevlendirdi. Olaya ilişkin rapor 12 Ekim 2020 tarihinde rapor çıktı.

"KAT İRTİFAKI GEÇERSİZDİR"

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çıkan müfettiş raporu şu şekilde:

"1-Ortakent Yahşi plan notlarına göre parsel 7500 m2 yukarısına otel ve turizm tesisi yapılabilir ve yapı 2018 yılında kat irtifakı kurduğu için turizm kat irtifakı kurulamaz yönetmeliğindeki değişiklik 2020 yılında çıkmasını kapsamaz yani turizm alanına 7500 m2 yukarına kat irtifakı kurulabilir. Fakat İmamoğlu’nun aldığı parsel 7500 m2 altında bir yer olduğu için turizm planlarına kurulan kat irtifakı geçersizdir. Ayrıca bu yer otel görünse de turizm işletme belgesi ve turizm teşviki kullanmamıştır. Bu villa konut olarak yapıldıysa emsal 0,15 olması gerekirken şu an 030 emsal kullanılmıştır. Yani konutu turizm emsaline göre yapmışlar.

"TAPUDA ŞERLER VARKEN YİNE İMAMOĞLU ALIM YAPMIŞTIR"

2-Bodrum Belediyesinden alınan ruhsat turizm emsali olarak kullanılmış ve villa otel veya tatil evi için yapı ruhsatı alınsa da mekanik ve elektrik projelerinde konut olarak belediyeden olur almış. Bu konuda tapuda şerler varken yine İmamoğlu alım yapmıştır.

 "3 YILDIR BODRUM BELEDİYESİ BİR İŞLEM YAPMAMIŞTIR"

3-Bu usulsüz ve kaçak olarak görünen villa hakkında 3 yıldır bodrum belediyesi bir işlem yapmamıştır. Fakat Bodrumda bir çok projede yıkım işlemi yapan belediye İmamoğlu’nu korumuştur. Yılmaz Özdil’in villasına yıkım yapan belediye buna dokunmamaktadır.

 4-Çevre ve şehircilik bakanlığı müfettişleri inceleme yaparken 2 bilir kişi atanır ve onların raporlarında usulsüzlükler ve tatil evi adı altında villa satın allandığı tespit eden 2 bilirkişiden 1 tanesi Onur Demirtaş şimdi Bodrum Belediyesinde İmar ve şehircilik Müdür vekili ve Planlama müdürü yani iki müdürlük yapmaktadır."

DÖNEMİN BAŞKANI GÖZ YUMDU, ADAYLIĞI KAPTI

Dönemin Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, olayların döndüğü tarihte sessizliğini kotudu ve herhangi bir işlem yapmadı. Bunun üzerine Aras, 2024 yerel seçimlerinde de Bodrum'da aday gösterildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankırı'da halka hitap etti 89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi'nin müteahhitlerinin cezası belli oldu Gökçeada ve Bozcaada seferlerinde bayram mesaisi Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşa hitap ediyor