İstifa etmeyen Kılıçdaroğlu, kendi ile çelişti: Herkes değişecek, kimsenin kazık çakacak hali yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında yaptığı konuşmasında kendiyle çelişti. Seçimlerdeki yenilginin ardından gerek parti içi gerekse kamuoyundan istifası beklenen Kılıçdaroğlu, adaylığından pişman olmadığını belirttiği konuşmasında herkesin değişeceğini "kimsenin kazık çakacak halinin olmadığını" söyleyerek kafaları karıştırdı. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri kendisiyle çeliştiği olarak yorumlandı.

İstifa etmeyen Kılıçdaroğlu, kendi ile çelişti: Herkes değişecek, kimsenin kazık çakacak hali yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından ilk defa sessizliğini bozdu. Seçimlerdeki yenilgisinin ardından CHP Genel Merkez Binası'nda ağırladığı Sözcü TV'ye verdiği röportajda Uğur Dündar'ın "Neden istifa etmiyorsunuz?" sorusuna "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan pişmanlık duymuyorum. Türk siyasetinde önemli bir aşama kaydettik. Demokrasiyi destekleyenleri yan yana getirdik. Unutuldu, konuşulmuyor. İktidar olduğumuzda ne yapacağımızı konuştuk, bir mutabakat hazırladık. Toplumun her kesimi ile diyalog kurduk. Biz kazanacağımıza inanıyorduk." ifadeleri ile cevap vermişti.

Programı ilerleyen dakikalarında parti içerisindeki değişimden bahseden Kılıçdaroğlu'nun sözleri dikkat çekti. “İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek her kes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok…" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'de kişilerin önemli olmadığını vurgulayarak Genel Başkanlığını yaptığı partinin duygularla değil aklıyla hareket ettiğini belirtti.

Kamuoyu ve parti içerisinden seçim yenilgisinin ardından hala istifası beklenen Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeleri oldukça dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan için ciddi bir travma Kılıçdaroğlu, canlı yayında köylüleri küçümsedi CHP'de derin kriz: Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Eren Erdem'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin ifadeler