Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Seçim sonrası ilk kabine toplantısı gündemi ne olacak?

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanması bekleniyor. Yerel seçimlerin ardından kabine ilk kez toplanacak. Vatandaşlar, kabine toplantısı gündemi ne olacak merak ediyor. Peki, kabine toplantısı saat kaçta yapılacak? İşte Kabine toplantısı gündem maddeleri...

Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Seçim sonrası ilk kabine toplantısı gündemi ne olacak?

Kabine Toplantısı bugün mü merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabinenin yerel seçimlerin ardından ilk kez toplanması bekleniyor. Kabine toplantısı gündeminde İsrail-İran gerilimi, yerel seçim değerlendirmesi, enflasyonla mücadele, öğretmen ataması, 3600 ek gösterge gibi konuların ele alınması bekleniyor. Peki, kabine toplantısı saat kaçta yapılacak? 

Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Seçim sonrası ilk kabine toplantısı gündemi ne olacak? - Resim : 1

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Kabine toplantısı saati henüz belli değil. Kabine toplantısı, 31 Mart yerel seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün (16 Nisan) yapılacak. Saat bilgisi geldiği zaman haberimiz güncellenecek. 

Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Seçim sonrası ilk kabine toplantısı gündemi ne olacak? - Resim : 2

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ NELER?

toplantıda en sıcak başlık İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim olacak. Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği değerlendirilecek.

Toplantının bir diğer konusu sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak. Özellikle Irak'ın kuzeyindeki terörle mücadele operasyonlarının bu yaz döneminde genişletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda değerlendirme yapılacak.

Kabinede son operasyonların ele alınması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ayın son haftasında yapacağı ziyaret öncesi Irak ile ilişkilerin konuşulması bekleniyor.

Kabine toplantısı bugün mü, saat kaçta? Seçim sonrası ilk kabine toplantısı gündemi ne olacak? - Resim : 3

Enflasyonla mücadele başta olmak üzere ekonomideki son durumun da kapsamlı bir değerlendirmesinin yapılması bekleniyor. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarının Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını açıklamıştı. Atamaların Kabine Toplantısı'nda ele alınması atama bekleyenlerin öğretmenlerin gündeminde yer alıyor.

Bakanlık ve Meteoroloji'den peş peşe uyarı! İBB Meclisi'nde AK Parti'nin teklifleri reddedildi Bakan Koca vefatını duyurdu Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşına ayar