Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri! Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da gazetecilerle buluştu. Kılıçdaroğlu'nun HÜDA-PAR hakkındaki sözleri gündem oldu. HÜDA-PAR için daha önce "HÜDA PAR diyor ki, ‘Anayasanın ilk dört maddesini değiştireceğim.’ Biz karşıyız. HÜDA-PAR; Türk bayrağı demem, diyor. Erdoğan bunu kabul ediyor mu, etmiyor mu? Ben kabul etmiyorum." diyen CHP lideri, "Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri! Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HÜDA-PAR açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde verdiği akşam yemeğinde bazı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP lideri, HÜDA PAR hakkında, "Dünya görüşü bizimle taban tabana zıt ama görüşlerine katılmıyoruz diye düşman ilan etmek demokraside olmaz” açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri! Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok - Resim : 1

Kılıçdaroğlu ile röportajdan bazı bölümler şöyle:

YEREL SEÇİMDE CHP'DEN KİMLER ADAY OLACAK?

Seçmene kaybetmenin acısını unutturacak nasıl hazırlık yapıyorsunuz yerel seçim için?

Her bir belediye ile ilgili akademisyen ve kampanya grubu olmak üzere iki grupla çalışıyoruz. Her il için farklı çalışma, çünkü her ilin farklı karakteri var. Çalışmalar belli olgunluğa ulaşınca belediye başkanları ile toplantı yapacağız. Büyükşehir belediyeleri ile diğer belediyelerimizde ayrı kampanyalar yapacağız. Adayların kim olacağına parti meclisi karar verecek ama başarılı belediye başkanlarımızın hakkını yemek istemeyiz. Onlar, görevlerine devam edecekler. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir. Büyükşehir belediyeleri kendi kampanyalarını kendileri yapacaklar.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri! Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok - Resim : 2

YEREL SEÇİM SONRASI İÇİN ERKEN SEÇİM MESAJI 

Yerel seçimde başarınız erken seçimi getirir mi?

Normalde etik kurallara uyan bir iktidarın yerel seçimlerde kaybederse seçime gitmesi lazım. Demokrasinin kuralı budur. Güven testini gerçekleştirmesi lazım ama Erdoğan bunu yapar mı bilmiyorum. Bunu yapması için demokrasi kültürünü içselleştirmesi lazım. Erdoğan’da bunu göremiyorum. Toplumsal baskı bunu ne kadar gündeme getirir ya da etkili olur bilemiyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri! Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok - Resim : 3

MERAL AKŞENER'E "DOMİNANT OLAN BİZİZ" CEVABI

İmamoğlu CHP’nin, Yavaş İYİ Parti’nin adayı olsun formülüne ne dersiniz? 

CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları vardır, devam eder. Bunun ortası olmaz. Her halükarda Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir. Öyle kabul etmek lazım.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri! Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok - Resim : 4

"HÜDA-PAR'I DÜŞMANLAŞTIRMAYIZ"

Akşener, ‘Kim HDP ile görüşürse biz orada yokuz’ diyor. İşbirliğini engellemez mi bu tavrı?

İşbirliği ayrı, konuşmak ayrı. Parlamentoda olan, halkın seçtiği bir partiyi düşman ilan edemezsiniz. Biz örneğin Hüda-Par’ın dünya görüşüne katılmayız ama onu düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok. Seçilmişler, parlamentoya gelmişler. Dünya görüşü bizimle taban tabana zıt ama görüşlerine katılmıyoruz diye düşman ilan etmek demokraside olmaz. Yeşil Sol Parti ile kavga, düşmanlaşma yok, işbirliğimiz de yok. Bir parti ile oturup konuşmanızın koşulları vardır. Biz AKP’yi de MHP’yi de düşmanlaştırmadık. Biz bunlara yalın kılıç gideceğiz demedik. Demokratik yollarla eleştirinizi yaparsınız. Öyle bakmak lazım.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri! Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok - Resim : 5

BABALA TV'DE HÜDA-PAR İÇİN NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından sonra Babala TV'deki konuşması gündem oldu.

Kılıçdaroğlu söz konusu programda, "HÜDA PAR diyor ki, ‘Anayasanın ilk dört maddesini değiştireceğim.’ Biz karşıyız. Merak ettiğim, acaba Sayın Erdoğan işbirliği yaptığına göre, aynı görüşte mi değil mi? Sayın Erdoğan, ‘Her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum’ dedi. Rize’de de söyledi. Ben altı okunda milliyetçilik yazan bir Kemal Kılıçdaroğlu olarak bu ülkenin milliyetçiliğini, milletinin haklarını sonuna kadar savunurum. Çünkü, ben gerçekten de Mustafa Kemal’in milliyetçisiyim. Anayasal kurallar var. Örneğin, Hüda-Par; Türk bayrağı demem, diyor. Erdoğan bunu kabul ediyor mu, etmiyor mu? Ben kabul etmiyorum." şeklinde konuşmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem olan HÜDA-PAR sözleri! Düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok - Resim : 6

CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Yunanistan alevlerle mücadele ediyor! Göçmenler kaçış yolları arıyor Bakan Uraloğlu açıkladı: Yerli ve milli sürücüsüz metro sefere çıkmaya hazır Kandil ve Asos bombalandı E-Reçete kimlere yazılıyor?