Kulisler hareketlendi: Yerel Seçimler için İstanbul ve Ankara'da 4 isim öne çıkıyor!

Mart ayında yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala kulisler de hareketlendi. Yerel seçimlerde AK Parti İstanbul ve Ankara'yı geri almak isterken, muhalefet kanadı ise büyükşehirleri korumak için çaba gösteriyor. Vatandaşlar arasında, seçimlerde özellikle İstanbul ve Ankara için partilerden hangi adayların çıkarılacağı merak edilirken AK Parti özellikle 4 isim üzerinde duruyor. İşte detaylar...

Kulisler hareketlendi: Yerel Seçimler için İstanbul ve Ankara'da 4 isim öne çıkıyor!

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için partilerin hazırlıkları başladı. Belirlenen yol haritalarına göre AK Parti, gelecek yıl yapılacak olan seçimler için yol haritasını belirledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından parti yöneticilerine rehavete kapılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim çalışmalarının başlaması için talimat verdi. 

AK Parti, gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için yol haritasını belirledi. 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra parti yöneticilerine rehavete kapılmaması yönünde uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmalarının başlaması için talimatları verdi. Buna göre AK Parti, yerel seçim için 4 aşamalı bir plan dahilinde çalışmalarını yürütecek.

Kulisler hareketlendi: Yerel Seçimler için İstanbul ve Ankara'da 4 isim öne çıkıyor! - Resim : 1
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Mart ayında yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala kulisler de hareketlendi. Yerel seçimlerde AK Parti İstanbul ve Ankara'yı geri almak isterken, muhalefet kanadı ise büyükşehirleri korumak için çaba gösteriyor. Vatandaşlar arasında, seçimlerde özellikle İstanbul ve Ankara için partilerden hangi adayların çıkarılacağı merak edilirken AK Parti özellikle 4 isim üzerinde duruyor.

İşte detaylar...

Seçimlere aylar kala kulislerde partilerin muhtemel adaylarının isimleri konuşulmaya başlandı.

AK Parti, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde kaybettiği İstanbul ve Ankara'yı geri almak isterken, CHP ise kazandığı bu büyükşehirleri geri vermeme derdine düştü. 

 AK PARTİ İSTANBUL İÇİN HANGİ İSİMLERİ DÜŞÜNÜYOR?

Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'den iki isim öne çıkıyor. 

Kulisler hareketlendi: Yerel Seçimler için İstanbul ve Ankara'da 4 isim öne çıkıyor! - Resim : 3
 İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MURAT KURUM

Kulis bilgisine göre, seçimlerden önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan İstanbul Milletvekili Murat Kurum ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun İstanbul adayı olabileceği iddia edildi.

Kulisler hareketlendi: Yerel Seçimler için İstanbul ve Ankara'da 4 isim öne çıkıyor! - Resim : 4
 ESENLER BELEDİYE BAŞKANI TEVFİK GÖKSU

GÖZLER İMAMOĞLU'NDA

CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı konuşulan ve İBB Başkanlığı için henüz nasıl bir yol izleyeceği belli olmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun alacağı karar ise merak konusu oldu.

Kulisler hareketlendi: Yerel Seçimler için İstanbul ve Ankara'da 4 isim öne çıkıyor! - Resim : 5
İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU

'Değişim' tartışmalarını başlatan İmamoğlu'nun, yeniden İBB Başkanlığı için kolları sıvayacağı da konuşulan kulis bilgileri arasında yer alıyor. 

ANKARA İÇİN HANGİ İSİM DÜŞÜNÜLÜYOR?

AK Parti'nin kazanmak istediği bir diğer şehir ise Ankara. Ankara için ise, seçimlerden önce İçişleri Bakanı olarak görev yapan Süleyman Soylu isminin düşünüldüğü konuşuluyor.

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık sinyali veren Altınok geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Aday olursam kazanacağıma inanıyorum" demişti.

Öte yandan, CHP kanadında ise öne çıkan isim mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Kulis bilgileri arasında konuşulan bir diğer konu ise Yavaş'ın CHP'den mi yoksa İYİ Parti'den mi aday olacağı. 

Kaynak: haberet.com

AK Parti Recep Tayyip Erdoğan
Derince'deki TMO silosundaki patlamadan acı haber Numan Kurtulmuş'tan öncü Türkiye mesajı! Numan Kurtulmuş'tan öncü Türkiye mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 büyükşehirde anket yaptırdı!