Meclis'te yeni grup iddiası! CHP'den 2 vekil alacaklar

CHP listelerinden girerek Meclis'e milletvekili sokan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin Meclis'te grup kurmasının ardından edinilen yeni kulis bilgisi gündeme damgasını vurdu. Daha önceden 'Oğullar' grubuna katılacağı iddia edilen DEVA Partisi'nin, Demokrat Parti ile grup kurmaya hazırlandığı iddia edildi. İki parti başkanının Meclis'te grup kurmak için gerekli olan 20 vekil sayısını CHP'den 'rica ettikleri' de söylentiler arasında yer alıyor.

Meclis'te yeni grup iddiası! CHP'den 2 vekil alacaklar

Saadet ve Gelecek Partisi'nin Meclis'te grup kurmasının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın da yeni bir grup kuracağı iddia edildi.

Edinilen kulis bilgisine göre DEVA Partisi ve Demokrat Parti, Meclis'te grup kurmak için yeterli olan sayıya ulaşabilmek için kolları sıvadı.

Partilerin, grup kurmak için yeterli sayı olan 20'ye ulaşabilmek adına CHP ile 2 milletvekili almak için görüşmelere başladığı iddia edildi.

TOPLAM VEKİL SAYILARI 40'I BULMAMIŞTI

14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerde Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi, CHP listelerinden toplamda 39 vekili Meclis'e sokabilmişti.

"HELALİNDEN KAZANMIŞ 15 VEKİLİMİZ VAR"

Meclis'e 15 milletvekili sokan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, daha önceden "Kimseye borcumuz yok, seçimi helalinden kazanmış 15 vekilimiz var" ifadelerini kullanmıştı.

Tarihi yapıda alarm! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e linç üzerine linç! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar! İtalya'dan AB üyeliği açıklaması geldi!