Meral Akşener ve İngiltere Büyükelçisi görüşmesinin perde arkası! Buket Aydın'dan çarpıcı açıklamalar

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, 'Buket Aydın TV'de gündemi değerlendirdi. 2018 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve dönemin İngiltere Büyükelçisinin İzmir'de gerçekleştirdiği görüşmenin perde arkasını anlatan Buket Aydın, "Meral Akşener, Abdullah Gül'ün adaylığını reddetti." dedi.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, 'Buket Aydın TV'de, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 2018 yılında 2 büyükelçi ile görüştüğü konusunda açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 2018 yılında 2 büyükelçi ile görüştüğünü ve bu görüşmenin Abdullah Gül'ün adaylığı üzerine olduğunu ifade eden Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, konuyla alakalı olarak 'Buket Aydın TV'de konuştu.

Meral Akşener ve İngiltere Büyükelçisi görüşmesinin perde arkası! Buket Aydın'dan çarpıcı açıklamalar - Resim : 1

Aydın, "2018 yılında seçim döneminde Sayın Erdoğan'a rakip olarak Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek aday olmuştu. Bunun öncesinde de çatı aday olarak Abdullah Gül ismi geçtiği konuşulmuştu. Sayın Kılıçdaroğlu tarafından böyle teklif geldiği ve Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'nun özellikle Abdullah Gül'ü istediği de söylentiler arasındaydı. Fakat bunu sayın Kılıçdaroğlu katıldığı yayınlarda reddetmişti.

Meral Akşener ve İngiltere Büyükelçisi görüşmesinin perde arkası! Buket Aydın'dan çarpıcı açıklamalar - Resim : 2

'Böyle bir şey yok böyle bir çatı adaylık konusu yok' demişti. Meral Akşener de bunun olduğunu dile getirmişti. Oysa ki ben bu konuda Meral Akşener'i korumak amacıyla evet doğru söylüyor demek amacıyla bu kulis bilgisini verdim." dedi.

Meral Akşener ve İngiltere Büyükelçisi görüşmesinin perde arkası! Buket Aydın'dan çarpıcı açıklamalar - Resim : 3

Aydın, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Fakat sonra bugün öğrendim ki çok önemli bir internet sitesi ve bunun kurucusu önemli bir gazeteci var. Kendisi kitaplarıyla da tanınan biridir. İsim vermeyeceğim. Kendisi benim bu haberimi İYİ Partili yetkililere soruyor. Artık sayın Akşener'e mi soruyor yoksa onun basın danışmanı Murat İde'ye mi soruyor bilmiyorum.

İYİ Parti yeni kurulduğu için hayırlı olsun demek adına geldiler, Abdullah Gül konusu konuşulmadı gibi bir cevap aldığını ben buradan duyurdum."

Meral Akşener ve İngiltere Büyükelçisi görüşmesinin perde arkası! Buket Aydın'dan çarpıcı açıklamalar - Resim : 4

Görüşmenin kabul edildiğini ancak içeriğin reddedildiğini ifade eden Buket Aydın, "Görüşmeyi kabul ediyorlar içeriği reddediyorlar. Şimdi ben buradan soruyorum; Gece 1'de mi size hayırlı olsun demeye geldi gelenler? Ayrıca gelenler demişsiniz. Benim bahsettiğim görüşmede 1 kişi geliyor ve dönemin İngiltere Büyükelçisi'nden bahsediyorum. Görüşme İzmir DoubleTree By Hilton otelinde gerçekleşiyor. O gece orada kalıyorlar. Musa Dervişoğlu ve Murat İde de o esnada oradalar." dedi.

Meral Akşener ve İngiltere Büyükelçisi görüşmesinin perde arkası! Buket Aydın'dan çarpıcı açıklamalar - Resim : 5

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Abdullah Gül'ün adaylığını reddettiğini ifade eden Aydın, "Dönemin İngiltere Büyükelçisi Meral Akşener'le bir görüşme gerçekleştiriyor ve bu görüşmede Abdullah Gül'ün aday olmasını doğru bulduklarına yönelik bir takım ifadeler kullanıyor. Meral Akşener de bu görüşmeye rağmen kendisinin aday olacağını ifade edip, kendisinin aday gösterilmesini uygun bulduğunu ifade edip böyle bir çatı adaya uygun bakmadıklarını söylüyor. Ve Abdullah Gül'ün adaylığını reddediyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: haberet.com

Buket Aydın Meral Akşener İYİ Parti İzmir İngiltere
Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıfı geçemeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni hayatını kaybetti Son yerel seçimden bu yana 45 belediye başkanı AK Parti'ye geçti PKK'ya operasyon! Kaçarken yakalandı