Meteoroloji'den 13 ile sarı uyarı! Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelindeki hava durumu raporunu açıkladı. Yoğun yağış ve şiddetli rüzgar için uyarılar yapıldı.

Meteoroloji'den 13 ile sarı uyarı! Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor
  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu raporu yayınlandı.
  • Detaylı hava durumu raporunda, beklenen sıcaklık değişiklikleri ve uyarılara yer verildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Eskişehir, Çankırı, Konya, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney, iç ve doğu kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.

13 İLE SARI KOD

  • Meteoroloji tarafından sarı kod ile uyarılan iller ise şu şekilde; Antalya, Burdur, Edirne, Isparta, İzmir, Muğla, Van, Balıkesir, Çanakkale, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ
  • Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
  • Marmara ile kuzey kesimlerde kuzey, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

  • Rüzgarın, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI

  • Güney, iç ve doğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Bakan Fidan, Al Nahyan ile görüştü CHP'li belediyelerin eş-dost atamaları bitmiyor Hacı adayları yola çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı!