MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'İsveç'in NATO üyeliğine tamam diyebiliriz' deyip şartlarını sıraladı

Türkiye, ülkesinde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin veren ve PKK'yı terör örgütü olarak tanımayan İsveç'e NATO'ya üyeliği konusunda ambargo koymuştu. Son olarak TBMM'de oylamaya sunularak karar verilecek konu hakkında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin tutumunu açıkladı. MHP'nin 'tamam' diyebileceğini söyleyen Bahçeli Filistin'le ilgili bir takım şartlar sundu. İşte Bahçeli'nin sunduğu o şartlar...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'İsveç'in NATO üyeliğine tamam diyebiliriz' deyip şartlarını sıraladı
  • İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilmişti.
  • Cumhur İttifakı'nın ortağı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise buna karşılık partisinin tavrını "Sadece ABD istedi diye, F-16’yla ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz? İsveç, PKK’nın Avrupa’daki mağarasıdır. Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır" diyerek ortaya koymuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'İsveç'in NATO üyeliğine tamam diyebiliriz' deyip şartlarını sıraladı - Resim : 1

  • MHP lideri bugün ise İsrail'in Filistin'e saldırılarına işaret ederek "Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç’in NATO üyeliğine tamam deriz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'İsveç'in NATO üyeliğine tamam diyebiliriz' deyip şartlarını sıraladı - Resim : 2

"SOĞUK BAKIYORUZ AMA FİLİSTİN DEVLETİ TANINIRSA TAMAM DERİZ"

  • TürkGün gazetesine konuşan Bahçeli, "İsveç’in NATO’ya üye olmasına nasıl bakıyorsunuz" sorusu üzerine şunları söyledi:
  • "İsveç’in NATO’ya girişine elbette soğuk bakıyoruz. Fakat bizim için kitabımıza hakaret etmekle Müslümanlara zulmetmek aynıdır. Eğer İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış ortamı sağlanırsa, 1967 sınırları dâhilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip Filistin devleti tanınırsa, İsrail tazminat ödemeyi kabul ederse, Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç’in NATO üyeliğine tamam deriz.

"İSVEÇ NATO’YA ÜYE OLSA NE OLACAK OLMASA NE ÇIKACAK?"

  • En son Norveç’in katılımıyla NATO’ya üye ülke sayısı 31’e çıktı. Bize göre İsveç NATO’ya üye olsa ne olacak olmasa ne çıkacak. Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütünün ilk üç müessir gücünden birisi Türkiye’dir. Biz bu gerçeğe bakarız. İsveç’in üyeliğini bekleyenlerin de yerine getirmesi şart olan öncelikli görevleri olduğunu kararlılıkla ifade ederiz."
Tunç Soyer'in iddialarına AK Parti'den cevap Selçuk Bayraktar duyurdu: Yerli ve milli zeka geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan manşetlerinde Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret!