Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili sarsan deprem sonrasında bu soru yine gündeme geldi. Vatandaşlar, deprem hattı nerede merak ediyor. E-devlet AFAD deprem fay hattı sorgulama ekranı ile evinizin altında fay hattı geçiyor mu sorgulayabilirsiniz.

Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

Ülkemizin doğusu büyük bir depremle sarsıldı. Önce Kahramanmaş'ta 7.7, sonrasında Gaziantep'te 6.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem sonrasında ölümler ve yıkımlar yaşandı. Bu son dakika haberler sonrasında vatandaşlar, evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini merak ediyor ve Türkiye fay hattını sorguluyor. İşte e-Devlet AFAD deprem fay hattı sorgulama ekranı

e-DEVLET FAY HATTI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulamak için, e-Devlet ekranından AFAD'ın hizmeti olan Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması üzerinden kolayca fay hattı sorgulama yapabilirsiniz.

FAY HATTI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Evimin altından fay hattı geçiyor mu? - Resim : 1

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Türkiye fay haritasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

MTA YENİLENMİŞ DİRİ FAY HARİTALARI

Fay Hattı Nedir?

Yer kabuğunda bulunan kayaçların belirli bir çizgi üzerinde kırılması ile oluşan parçaların yer değiştirmesi durumu, yani fay hattı nedir?

Deprem oluşturma riski yüksek olduğu için korkutucu bir etkisi olan fay hatları yer kabuğunda oluşan blokları birbirinden ayıran bölgelerdir. Binlerce kilometre uzunluğunda olabilen fay hatları kimi zaman sadece santimetreler ile ölçülebilecek kısalıkta olabilir. Fay hatları depremlerin oluşumu üzerinde en önemli rolü oynar. Birçok deprem fay hatlarının sağında ve solunda kalan blokların, belirli zaman aralıklarında hareket edip yer değiştirmesi sonucu meydana gelir.

deprem
Tecrübeli valiler deprem bölgelerine Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Son dakika deprem: Gaziantep'te 6.4, 6.5'lik depremler peş peşe meydana geldi! K.Maraş'taki 7.4'lük deprem sonrası artçı sarsıntılar peş peşe