Murat Kurum Büyük İstanbul Mitingi'ne ilişkin '31 Mart'ın provası' açıklaması

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında soruları cevapladı. Kurum açıklamasında, "[Büyük İstanbul Mitingi] Dün biz 31 Mart'ın provasını gerçekleştirdik. Ramazan ayı olmasına rağmen 650 bin vatandaşımız oradaydı." dedi.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte adaylar da çalışmalarını arttırdı. Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programına konuştu.

Murat Kurum Büyük İstanbul Mitingi'ne ilişkin '31 Mart'ın provası' açıklaması - Resim : 1

"KENDİLERİ MİTİNG YAPMAKTAN İMTİNA EDİYORLAR"

Büyük İstanbul Mitingi'ne ilişkin konuşan Kurum,

"[Büyük İstanbul Mitingi] Dün biz 31 Mart'ın provasını gerçekleştirdik. Ramazan ayı olmasına rağmen 650 bin vatandaşımız oradaydı. Kendileri miting yapmaktan imtina ediyorlar. Bir kılıf bulacaklar, her zaman yaptıklarını yapmaya devam ediyorlar." dedi.

Murat Kurum Büyük İstanbul Mitingi'ne ilişkin '31 Mart'ın provası' açıklaması - Resim : 2

Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"İstanbullular kendileriyle ilgilenen belediye başkanı istiyor

Televizyon kanallarına bu soruları soracaklar diye çıkamıyorlar. Bizlere para konusunu sormayın, vaatleri sormayın. İstanbul'un sorunlarını konuşmayacaksak, neyi konuşacak bu millet? Belediye başkanından ne bekler insan? Trafik sorunu, deprem sorunu, sosyal adaletsizlik, metrobüslerdeki kuyruklar... Belediye başkanlarından çözümü konusunda irade bekler. Aksine bunların hiçbiri konuşulmuyor. 80 ile gidip Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak için miting yapmasını beklemez. Partisinin dizaynı için İstanbul'un kaynaklarının harcanmasını beklemez. İstanbul'un sorunları hatırlanmıyor. İstanbul'u nasıl basamak için kullanırım anlayışı. Bu da İstanbul'u yormuş. İstanbullular kendileriyle ilgilenen belediye başkanı istiyor.

BENİM DERDİM İSTANBUL

31 Mart'ta biz yerel seçime gidiyoruz. Sandıkta milletimiz hür iradesini yansıtacak. Bu yerel seçimde hizmet oylanacak, eser oylanacak. İstanbul'un sorununa ilişkin yapılacak projeler oylanacak. Bu yerel seçimde ülke gündemini konuşmayacağız. Muhalefet pişirip pişirip ülke gündemini yerel seçime taşımaya çalışıyor. Vatandaşımız sandığa gittiğinde şöyle bir kıyas yapacak. 5 yıldır maalesef bahaneden başka bir şey üretilmemiş. Sosyal medya belediyeciliği yapılmış. Reklama ayrılan bütçe depreme ayrılan bütçenin 2 katı harcanmış. İsrafı bitirdik yazılarını her yere asıyorlar buna da 550 milyon lira harcıyorlar. Sorunlar dağ gibi büyümüş. İstanbul'da yaşamak çile olmuş. Onlar balıkçıda yemek yerken biz 81 ile hizmet ediyorduk. Onlar kayığa gittiklerinde Elazığ'ı Malatya'yı ayağa kaldırmak için çalışıyorduk. Şehirlerimi ihya etmek için bu çalışmaları yaptık. Şehrimiz iki tarafı kıyas edecek. İstanbul huzura kavuşsun diyen, İstanbul'daki trafik sorunu çözülsün diyen, 7 gün 24 saat yine çalışacak bir Murat Kurum orada. Diğer tarafta da sürekli bahane üreten yönetim. Vatandaşımız sandığa gittiğinde geleceğini oylayacak. Yeniden Refah partili seçmen CHP anlayışını en iyi bilen odur. Bu belediyecilikten çektikleri kadar hiçbir belediyecilikten çekmemişlerdir. Ayasofya rahmetli Erbakan hocamızın rüyası değil miydi? Bunu yapan bir irade var. Öbür taraf ne diyor müze olmalıydı. Gümüş Moturu bilirsiniz siz orası Bayrampaşa'dayı oraya millet bahçesi yaptık. Hocamızın hayali vardı bu ülke motor üretsin, tank yapsın. Bu hayalleri gerçekleştiren irade var. Yeniden Refah Partili seçmen hür şekilde kendisini ifade edebiliyor. Kuran kurslarımıza giden çocuklarımızı ortaçağ zihniyeti olarak adlandıran zihniyet var karşıda. 16 milyon İstanbul'da yaşayan herkesin oyuna talibim, benim derdim İstanbul. O yüzden burada iradeyi Murat Kurum'dan yana kullanmaları gerekir. Murat Kurum geçmişte sözünü tuttu.

Elazığ'da yapılan konutlarımız. Afetten sonra yapıldı teslim edildi. Gidin Elazığ'a sorun deyin ki 1 yıl içerisinde teslim edeceğiz dedi yaptı mı yapmadı mı? Gidin Kastamonu'ya Rize'ye Bartın'a. Malatya Gökçe yeniden bir ilçe kurduk. İnsanımızın güven içerisinde yaşadığı ilçe oldu. Bu acılar bir daha yaşanmasın dedik, gittik hızlı bir şekilde yaptık. Antalya - Muğla yangınları tarihin en büyük yangınlarıydı. Ben köylerin hepsine gittim. Orayı da CHP yönetiyordu. Bir tane konut yapmadılar.

Murat Kurum Büyük İstanbul Mitingi'ne ilişkin '31 Mart'ın provası' açıklaması - Resim : 3

VAAT HATIRLAMAMA HESABI SANDIKTA SORULACAK

Her şehirde bizim dostumuz var, kardeşliğimiz var. Bayraklı'da sözümüzü tuttuk. O zaman hatırlayın yine yapamazlar dendi, sözlerini tutmayacaklar dendi. İzmir ile alakalı vatandaşımız bizi sokakta çeviriyor. Ben CHP'liyim sizleri tebrik ederim diyor. Bunların hepsi çalışarak oldu. Bir tarafta bunları yapanlar var bir tarafta vaadini hatırlamayanlar var. Sandıkta hatırlamamanın hesabını İstanbullular soracak.

Gittik hamdolsun milletimize mahcup olmadık. İzmir Bayraklı o apartmanın olduğu yer. En son asrın felaketi. 11 ilde ne büyük acılar yaşadık. 3 ayda 180 bin konutun şantiyesine başladık. 180 bin konutun temelini 3 ayda attık. Burada vatandaşımıza sözümü tuttuk. 307 bin konut devam ediyor.

İSTANBUL'A VAATLERİ

İstanbullular deprem korkusuyla yaşamayı mı güvenli bir gelecek mi bunu seçecekler. İstanbullular güvenli bir gelecek mi yoksa hep bir bahane ve o bahane üzerine siyaset yapan anlayışı mı tercih edecek? Bizim ulaşımla ilgili hedefimiz İstanbul'da yaşamak bir çile haline gelmiş.

TRAFİĞE ÇÖZÜM

Bugün İstanbul'da 2019'da teslim ettiğimizde trafik yğunluğu yüzde 47. 2024'te yüzde 64'e gelmiş. Pik saatlerde yüzde 90'lara gelmiş. Düşmesi gereken yoğunluk 64'e çıkmış. Nüfus artmamış bu 5 yıllık süreçte. Tamamen iş bilmezlik, beceriksizlik. 2019'da bizim devam eden projelerimzie dokunmasalar, iptal etmeseler bugün yüzde 47 çok daha aşağılara düşecek.

Hedefimizi bugünkü toplu ulaşımdaki yüzde 26'lık oranı işk 5 yılda iki katına ikinci 5 yılda da raylı sistem oranımızı yüzde 48'e çıkarmak istiyoruz. Şu an İstanbul'daki trafiğin oranları. Yüzde 72 karayolu trafiği var. Yüzde 26'sı raylı sistemi yüzde 2 denizyolu. Mevcut başkan 2019'da denizyolunu 2 katına çıkaracağız dedi. Onu da çıkarmadı. 5 yıl sonra İstanbul'da raylı sistem kullanımı yüzde 37'ye çıkacak. Denizyolunu yüzde 3'e çıkaracağız karayolunu yüzde 60'a düşereceğiz. 2034'teki hedefimiz raylı sistemin yüzde 50'ye yakın kullanılması lazım. Biz yaptığımız her işe çok yönlü bakmak zorundayız. Burada 50 yıllık planlar yapmamız lazım şehir için. Metro ağını 650 km'ye çıkaracağız. Şu anki metro ağı 379 km.

Engelleniyoruz diyorlar bu arada Ulaştırma Bakanlığımız 5 katı metro yapmış. Büyükşehir belediyesi 17.88. Engelleyen kendileri. Büyükşehir belediyesi 17.88 yapıyor Ulaştırma Bakanlığı 87 km metro hattını İstanbul'a kazandırıyor. Biz ne yapacağız. 379 km'yi 650 km'ye çıkaracağız.

6 AYLIK EYLEM PLANIMIZI AÇIKLAYACAĞIM

Ben bu hafta ilk 6 aylık eylem planımızı da açıklayacağım. 6 ayda ne yapacağımız İstanbullular bilecek. Her şey şeffaf olacak. Her şey çok güzel olacak dediniz güzel olan ne var İstanbul'da. Ulaşım çile olmuş deprem korkusu artmış. Rahmetli Kadir ağabey zamanında atılan metroların temellerini ben attım diyorlar.

Mecidiyeköy Mahmutbey hattının yüzde 99'unu tamamlamışız yüzde 1'ini yapmış. Ben açtım diyor. Dudullu Bostancı yüzde 30'unu kendi tamamlamış. Ben ne diyorum senden 372 km ile alıyorum 650'ye çıkaracağım. Siz de bana 5 yıl sonra soracaksınız. Ben bunu diyorum ki yapacağım.

Bir kere Boğaz'ı kesintisiz şekilde metroyla geçeceğiz. Metrobüsü de bu hatlarımızı açtıktan sorna ona ihtiyaç kalmayacak. Bununla birlikte Samandıra Yenidoğan hattı. Ağır vasıtayı şehrin kuzeyine alacağız. Bir taraftan ticaretimizi düşüneceğiz.

İSTANBUL'UN HER İLÇESİNDEN METROYA BİNİP TOPLU ULAŞIMI KULLANABİLECEĞİZ

650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İkinci 5 yılın metrosu da bin 4'e çıkacak. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. O günkü projeksiyon yeniden değerlendirilir. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz.

2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km. 5 yıllık süreçte İstanbul'da tünel işi yapılmamış. İlk 5 yılda Kilyos'tan bir vatandaşımız Dolmabahçe'ye ulaşacak buradan da Bayrampaşa Esenler'e kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak.

Bunların hepsi çalışılmış projeler. Vatandaşımız Mahmutbey'de neden sıkıntı çekiyor. Yıllardır bekliyor vatandaşımız. Harfiyat döktükleri yer var orada işe başlama töreni yapıyorlar. Harfiyat döküyorsun şimdi de harfiyatları kaldırmak için bu milletin parasını harcayacaklar. Madem yapacaksın devam et.

Motor yolları yapacağız. 600 bin motosiklet kullanıcı var. Motosiklet yolunu İstanbul'a kazandırıyoruz. Bizim bisiklet yolunu artırmamız lazım çevre için hava için.

Sonuçta şehrin bir ihtiyacı. Bu ihtiyacı çözmek adına bir irade ortaya koymamız lazım. Biz burada motosiklet yollarıyla da ulaşımda alternatif güzergah ortaya koyduk."

Ayinesi İş | ANTALYA CHP'de para sayma görüntüleri İETT otobüsünde yayınlandı Karabük Üniversitesi'nden 'HPV' açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet hem anadır hem baba