Oyuncu Vekil Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan, Disney Plus'ın Atatürk dizisi kararına sert tepki! Sessiz kalan Aras Bulut İynemli'yi de eleştiri yağmuruna tuttu

Disney Plus'ın, Atatürk dizisini Ermeni lobilerinin baskısı sonucu yayınlamama kararına bir tepki de AK Partili oyuncu milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan geldi. Alınan karara sessiz kalan meslektaşlarını topa tutan Yenişehirlioğlu, karar sonrası hiçbir açıklamada bulunmayan başrol Aras Bulut İynemli'yi de isim vermeden eleştirdi.

Oyuncu Vekil Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan, Disney Plus'ın Atatürk dizisi kararına sert tepki! Sessiz kalan Aras Bulut İynemli'yi de eleştiri yağmuruna tuttu

Yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin'in oturduğu, başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı "Atatürk" dizisi merakla beklenirken yayıncı kuruluş Disney Plus'tan şaşırtan bir hamle geldi.

Oyuncu Vekil Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan, Disney Plus'ın Atatürk dizisi kararına sert tepki! Sessiz kalan Aras Bulut İynemli'yi de eleştiri yağmuruna tuttu - Resim : 1

6 bölümlük dizinin, 29 Ekim'de tüm dünyada yayınlanması bekleniyordu ancak Disney Plus, önce diziyi sadece Türkiye'de yayınlama sonra da hiçbir şekilde yayınlamama kararı aldı. Karar, Türkiye'de tepkiyle karşılandı ve Ermeni lobisinin platforma baskı yaptığı öne sürüldü.

Oyuncu Vekil Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan, Disney Plus'ın Atatürk dizisi kararına sert tepki! Sessiz kalan Aras Bulut İynemli'yi de eleştiri yağmuruna tuttu - Resim : 2

28. Dönem AK Parti'den Manisa Milletvekili seçilen aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekili olan usta oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, gündemdeki sıcaklığını koruyan Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisi hakkında aldığı kararı ve karara sessiz kalan meslektaşlarını eleştirdi.

Yedi Güzel Adam, Sevda Kuşun Kanadında, Payitaht "Abdülhamid" gibi dizilerle akıllarda kalan usta oyuncu, sanatçı olmanın getirisine ters düşen tutumları hedef aldı. Dizide Atatürk'e hayat veren Aras Bulut İynemli başta olmak üzere her fırsatta eleştirecek bir şey bulan ancak dizi hakkındaki karar karşısında sessizliğe bürünen oyuncular için 'samimiyetsizsiniz' ifadelerini kullandı.

"NE ZAMAN ERMENİSTAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞSE..."

Yenişehirlioğlu, platformun kararı aldığı sürece dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Ne zaman Ermenistan-Türkiye ilişkileri normalleşmesine dair bir gelişme yaşansa Ermeni diasporasının anında harekete geçtiğini görüyoruz. Çünkü bu düşmanlığı büyütmeyi bir varlık sebebi olarak görüyorlar. Oysa 1915 olayları Türkiye karşıtlığını büyütmek için bir bahane olarak kullanılıyor. Siyasi bir çatışma olarak kullanılıyor.

Bunu kabul etmek ise mümkün değil. Zamanın ruhu anlaşmazlıklara rağmen konuşabilmemiz gerektiğini bize gösteriyor.

"NEFRETİ BÜYÜTMEK YERİNE AYIPLAMAK GEREKİYOR"

Karşıdakini dinleyerek anlaşabilmeyi bize gösteriyor. Nefreti büyütmek yerine ayıplamak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin tavrı da bu noktada. Türkiye, tüm uluslararası ilişkilerde bu minvalde hareket ediyor.

ABD merkezli lobilerin yegane amacıysa Türkiye-Ermenistan arasındaki hadisenin çözümsüzleşmesinden de öte daha da kötüleşmesini istemeleri. Söz konusu platformun bu tutumu da buna hizmet ediyor. Ülkemizin değerlerine karşı bu kararı kabul etmek mümkün değil. Bu çok büyük bir saygısızlık.

Oyuncu Vekil Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan, Disney Plus'ın Atatürk dizisi kararına sert tepki! Sessiz kalan Aras Bulut İynemli'yi de eleştiri yağmuruna tuttu - Resim : 5

"YİNE İKİ YÜZLÜLÜK YİNE UTANÇ VERİCİ BİR KARAR"

Amerika merkezli dizi ve film platformu olan Disney Plus'ın Ermeni lobisinin baskısına boyun eğdiği çok ortada. Yine iki yüzlülükleri görüyoruz. Atatürk dizisinin yayından kaldırılmasına ilişkin uluslararası basın-yayın camiasında tık yok. Bu utanç verici bir şey.

Tarihi olayların bilimsel bir şekilde ortaya çıkarılması için Türkiye defalarca kez adım attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan komisyon kurulmasını önerdi. Bu konuda zerre kadar karşılık bulamadık.

Bu platform yakışıksız ve yanlı tutumundan vazgeçmeli. Bu tür durumlarda toplumun refleks göstermesi gerekiyor. Aboneliklerini iptal etmeleri gerekiyor."

Atatürk'ün Türkiye'nin ortak paydası olduğunu belirten Yenişehirlioğlu, esas problemi 2 maddede sıraladı:

1. SANATÇILARIN TUTUMU: SAĞIR, KÖR, DİLSİZ OLDULAR

"Dizinin içindeki sanatçılar, Türkiye'de kendini sanatçı olarak tanımlayanlar, yok efendim çiçekti, böcekti diyerek ortalığı ayağa kaldıranlar sessiz kalıyor. Neredeyse toplum düzenini bozmaya yeltenenler ve dış güçlerin de güdümünün devreye girmesine vesile olan hareketlerde bulunanlar... Bunların çoğunun Atatürk'ü kendine adeta bir kalkan gibi kullananlardan, Atatürkçü olduğunu iddia edenlerden olduğunu görüyoruz. Bu kişilerden 'çıt' çıkmadığını görüyoruz. Sağır, kör, dilsiz oldular. (Tepki gösterenleri tenzih ediyorum.) O zaman siz 'samimi' değilsiniz. Siz gerçek Atatürkçü değilsiniz. Siz başka güdümlerin kontrolündesiniz.

"BÖYLE BİR REZİLLİĞİ NASIL MİDENİZ KALDIRIYOR?"

En ufak bir ödül aldıklarında uluslararası camiada Türkiye'yi kötülemeyi kendisine şiar edinmiş olanlar, ellerine bir fırsat geçtiğinde Batı'ya yaranmak için Türkiye aleyhindeki hadiseleri kullananlar böyle bir rezilliği nasıl mideniz kaldırıyor? Niye tepki göstermiyorsunuz? Anlıyoruz ki samimi değilsiniz.

Ben sanatçıların daha duyarlı olmasını istiyorum. Samimilerse tavırlarını ortaya koyacaklar. Bu hadise bir turnusol kağıdıdır. Bu konuda sessiz kalanlar tarihe geçecektir.

İSİM VERMEDEN ARAS BULUT İYNEMLİ'Yİ HEDEF ALDI

Yenişehirlioğlu, resmi olarak dün (2 Ağustos Çarşamba) açıklanan karar sonrası hiçbir açıklama ve paylaşım yapmayan başrol Aras Bulut İynemli'yi de isim vermeden hedef aldı. Usta oyuncu, Atatürk'ü canlandıran İğnemli için şunları kaydetti:

Atatürk'ün hayatını canlandıran dizide başrol, "Bu karakteri canlandırmak benim için gurur, övünç kaynağı" diyor. Bunu her aktör kendisine sunulmuş büyük bir şans olarak görür. Bu projenin içinde yer alan aktörler bu kararı kendilerine, Atatürk'e bir hakaret olarak görmüyor mu?
Mesele 'vazifemi yaparım paramı alırım' meselesi midir sadece.
Bu sessiz kalınabilecek bir parametre değil. Bu toplumun sinir uçlarına dokunan bir mesele. Bu konuda tavrınızın net olması ayaklarınızın yere basması gereken bir konudur. Sanat iş bulmak, iş bulmamak, bir camiaya iyi görünmek değildir. Ortak paydada bir araya gelemeyeceksek sanatçı olmanın hükmü nerede? Sanatçı hak ve adaletten yana olmalıdır, vatandaşa yön gösteren kişidir. 'Niye bu kadar duyarsızsınız' diye sormak isterim bu konuda.

2. CHP'NİN TUTUMU: ERMENİ LOBİSİNİN KARŞISINDA DURMAK İSTEMİYORSUNUZ

Bir diğer konunun Atatürk'ün kurucusu olduğu CHP'nin konuya nasıl baktığı. Yenişehirlioğlu, CHP'den yalnızca bir beyan yayınlandığını belirterek şunları kaydetti:

"Atatürk'ün kurduğu parti olarak kendini lanse eden CHP'de 'Atatürk'ün bıraktığı koltuğu temsil ediyoruz' diyen liderler var. Atatürkçülüğü de kimseye bırakmazlar. Bir beyanın dışında iki satır yazıp bu konuda tepkinizi niye ortaya koymuyorsunuz? Nerede kaldı CHP'lilerin Atatürk sevgisi? Anlıyoruz ki samimi değilsiniz. Ermeni lobisinin karşısında durmak istemiyorsunuz, bu konuda çekinceleriniz var demek ki. Yoksa sesinizi yükselmeniz lazım. En ufak bir şeyde Anıtkabir'e gidenler tavırlarınızda tutarlı olmanız gerekmiyor mu?

"EN BÜYÜK TEPKİYİ YİNE AK PARTİ VERİYOR"

En büyük protestoyu ve tepkiyi yine AK Parti veriyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu kuruluşun savunmasının alınmasına karar verdi. AK Parti'nin yetkili kurumları da bu konudaki çalışmalarını yürütüyor."

ATATÜRK NEREDE VE NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Öte yandan Atatürk dizisinin ne zaman ve nerede yayınlanacağı da belli oldu. The Walt Disney Company'den yapılan açıklamaya göre, televizyona özel ilk film 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX kanalında yayınlanacak. Ardından ikinci film, 22 Aralık'tan itibaren sinemalarda olacak.

Her iki film 2024 yazında da FOX ekranlarında yayınlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YAŞ toplantısı kararını imzaladığı kalem dikkat çekti Genelkurmay Başkanı Metin Gürak kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in görüşme yeri belli değil Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü