Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na aday olması halinde yapacağı ilk şeyi açıkladı

CHP içerisinde yaşanan 'değişim' tartışmaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu için 'istifa' çağrıları yükselirken, yerine geçecek isim merak ediliyor. Son gelen bilgilere göre Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak ismin CHP Grup Başkanı Özgür Özel olduğu konuşuluyor. Geçtiğimiz yıllarda Manisa'da delege seçimini kaybeden Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olarak seçilip seçilemeyeceği ise merak konusu. Özel, Genel Başkanlığa aday olması halinde yapacağı ilk şeyi açıkladı. İşte detaylar...

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na aday olması halinde yapacağı ilk şeyi açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstererek cumhurbaşkanlığı seçimlerine giren CHP burada aldığı yenilginin ardından kendi içinde bölünmüş, Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden önce 'oğlum' diyerek bahsettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 'değişim' diyerek başkaldırmıştı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Kılıçdaroğlu'nun gitmesi ve yerine daha genç bir ismin gelmesi gerektiği konuşuldu.

Bu ismin ise 'değişim' tartışmalarını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olacağı söylentileri vardı.

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na aday olması halinde yapacağı ilk şeyi açıkladı - Resim : 1
Ekrem İmamoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu

Tüm bu söylentilerin ardından şimdilerde ise genel başkanlık için düşünülen isim CHP Grup Başkanı Özgür Özel.

 Son gelen kulis bilgilerine göre ise Özgür Özel, genel başkanlığa aday olması halinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan destek görecek.

DELEGE SEÇİMLERİNİ BİLE KAZANAMADI

Son olarak 2019 yılında Manisa'da gerçekleştirilen delege seçimlerinde aday olan Özgür Özel burada başarılı olamadı ve CHP'de yöneticilik yapmasına rağmen seçilemedi. 

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na aday olması halinde yapacağı ilk şeyi açıkladı - Resim : 3
Özgür Özel

CHP yöneticiliğine rağmen delege seçimlerini kaybeden Özgür Özel'i köşe yazısına taşıyan Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener şu ifadeleri kullandı:

"Örneğin, 2017’de Manisa Yunus Emre ilçesinde ilçe başkan adayı seçimi kaybetti. Yine 2017’de il başkan adayı çıkardı, o da seçimi kaybetti. Çok daha vahimi, Kasım 2019’da Manisa Yunus Emre ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde bizzat delege adayı oldu ve milletvekili olmasına ve CHP’de yöneticilik yapmasına rağmen seçilemedi. Yani yaşadığı mahallesinde bile partililer Özel’e oy vermedi."

ADAY OLACAK MI?

Grup Başkanı görevinden istifa ederek CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı konuşulan Özgür Özel, konuyla alakalı olarak Anadolu turuna çıkacağı iddialarını yalanladı. 

Aday olup olmayacağı merak edilen Özel, "Adaylığa karar verdiğimde bunu önce ailemle sonra genel başkan ile paylaşacağım" dedi.

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na aday olması halinde yapacağı ilk şeyi açıkladı - Resim : 4

Adı genel başkan adaylığı için geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, değişim konusunun büyük anlayış ve sürece dahil olarak tarif edilmesini doğru bulduğunu söyledi. Özel, yeni bir örgüt mimarisine, yeni nesil bir yönetime ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, istifa edeceği yönünde haberlerin doğru olmadığını belirterek bu konunun tartışılmasını iyi niyetli bulmadığını kaydetti.

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na aday olması halinde yapacağı ilk şeyi açıkladı - Resim : 5

ANADOLU TURUNA ÇIKACAK MI?

CHP Genel Başkan adaylığı ile ilgili sorulara daha önce “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım” şeklinde yaptığı açıklamaları hatırlatılan Özel, aynı noktada olduğunu kaydetti. "Birileri söylüyor diye istifa edip Anadolu turuna çıkma gibi bir durumum yok" diyen Özel, “Bunu yapacaksam benden duyarlar. Birileri söylüyor diye ve basitleştirerek ve indirgeyici bir anlayışla onların söylediği zamana ve zemine mahkum olmadan çok daha güçlü ve çok daha Türkiye’ye umut verecek şekilde yapabiliriz. Bu da bir kişinin değil bir anlayışın harekete geçmesi ile mümkün. Adaylığa karar verdiğimde bunu önce ailemle sonra genel başkanla paylaşacağım. Genel başkanla bunu paylaştığımda nasıl düşünüyorum onu söyleyeceğim, genel başkanın da nasıl düşündüğünü öğrenmek isteyeceğim” dedi.

Kaynak: haberet.com

CHP İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) İstanbul Ekrem İmamoğlu Seçim sonuçları Kemal Kılıçdaroğlu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Musa Avsever Paşa'yı sarılarak teselli etti MİT'ten Suriye'ye DEAŞ operasyonu Abdülhamid Han Akdeniz'de göreve başladı Haziran ayı işsizlik rakamları belli oldu