Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım

Yerel seçimler için Hatay'dan kimin aday gösterilip gösterilmeyeceği büyük tartışma konusu olmuştu. CHP'nin Lütfü Savaş'ı aday göstermesi büyük tepki çekerken, TİP ise Gökhan Zan'ı aday göstermişti. Seçime az bir zaman kala TİP, Gökhan Zan'ın Hatay adaylığını geri çekti. Daha önce TİP'in Hatay'da CHP'ye kaybettirecek bir potansiyeli olduğunu söyleyen CHP lideri Özgür Özel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, "Duyduğuma, gördüğüme şaşırmadım." dedi.

Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım
  • 31 Mart seçimleri için Hatay'a kimin aday gösterileceği merak konusu olurken CHP, deprem zamanı belediye başkanlığı yapan Lütfü Savaş'ı bir kez daha aday gösterdi.
  • Lütfü Savaş'ın adaylığına tepkiler gelirken TİP, eski milli milli futbolcu Gökhan Zan’ı Hatay'dan aday göstermişti.

Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım - Resim : 1

  • 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde Hatay için elinden geleni yapan Gökhan Zan, Hatay halkı tarafından sevilen bir isim.
  • Seçime sayılı günler kala TİP Gökhan Zan için ters köşe yaptı ve Zan'ın adaylığını geri çekti.

Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım - Resim : 2

  • Olayın ardından yaşadığı şaşkınlığı ifade eden Gökhan Zan, adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu.
  • Alınan kararın duyurulduğu açıklamada ‘kirli pazarlık' ifadeleri bir anda gündeme bomba gibi düşerken; Zan ise montajla kendisine kumpas kurulduğunu belirterek adaylıktan çekilmediğini duyurdu.
  • Yaşananlar, seçime kısa bir süre kala kentte tüm dengeleri değiştirdi.
  • Seçime günler kala gözlerin çevrildiği Hatay'la ilgili, açıklamalarda bulunan Özgür Özel Gökhan Zan ile ilgili "Şaşırmadım" yorumunda bulundu.

Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım - Resim : 5

  • Daha önce TİP'in Hatay'da CHP'ye kaybettirecek bir potansiyeli olduğunu söyleyen CHP lideri Özgür Özel, Sözcü Gazetesi'nden İsmail Saymaz'a önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım - Resim : 6

  • Pazarlık ve montaj iddiaları sonrası ilk kez konuşan CHP lideri Özel, şu ifadeleri kullandı:

"BEN OLANLARA ŞAŞIRMADIM"

"Ben olanlara şaşırmadım. Çünkü 6 Şubat akşamı 100 protesto varsa 99’u hükümetteyken, tamamen Lütfü Savaş’ın protesto edildiği gibi bir görüntü yaymaya çalıştı.

Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım - Resim : 7

"GÖZÜNDEKİ ATEŞİ FARKLI GÖRDÜM"

O gün (6 Şubat’ın yıldönümünde Hatay’daki anmayı kastediyor) meydanda Gökhan Zan’ın belli grupları organize ve koordine edip Savaş’a bir protesto olarak yansıtırken, gözündeki ateşi farklı gördüm. Başka bir hırs vardı. CHP’ye geldi. İyi Parti’ye gitti. İyi Parti’den adaylaştı. Ayrıldı. Bize tekrar geldi.

Bizden red yanıtı aldıktan sonra 6 Şubat süreci yaşandı. Sonrasında TİP, Zan’ı aday ilan etti. O süreçte TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a Zan’ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim.

Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım - Resim : 8

"ŞİMDİ BÜTÜN TÜRKİYE TANIDI"

Hatay’da hep şöyle sözler duydum: “Dışarıdan görüldüğü gibi değil. Siz onu bir tanısanız...” Gördüğüm kadarıyla şimdi bütün Türkiye tanıdı. Hukuk sürecini takip edeceğiz ama duyduğuma, gördüğüme şaşırmadım yani.

Özgür Özel'den adaylığı geri çekilen Gökhan Zan yorumu: Gördüğüme ve duyduğuma şaşırmadım - Resim : 9

"BÜYÜKŞEHİR OLMAZSA DEFNE'Yİ VERİN"

Hatay Büyükşehir’i istedi. Ama dedi ki “Büyükşehir olmazsa Defne’yi verin, ben Lütfü Başkan’la uyumlu çalışırım.” Defne’nin olmayacağını anlayınca Arsuz’u istedi. Hep bizdeki belediyeleri istedi. Bizde olmayan bir belediyeyi kazanırım demedi. Garanti belediyeleri istedi."

Özgür Özel CHP Hatay
Yerel seçimlere son 11 gün! Bazı seçim yasakları yarın başlayacak PKK/KCK'nın sözde kadın ve gençlik sorumlusu Rojda Bilen etkisiz Yalova'da deprem! İstanbul'da da hissedildi Kahramanmaraş'ta korkutan deprem