Özgür Özel'den Tunç Soyer'e büyük sitem! " İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı"

Türkiye 31 Mart günü sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçti. CHP'nin İzmir'den aday göstermediği Tunç Soyer seçim çalışmaları kapsamında İzmir'de kalmak yerine İstanbul'a gelerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yardımcı olmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunç Soyer'in İzmir'de CHP için hiç çalışmadığını, CHP'nin İzmir'i kazanması için hiçbir şey yapmadığını söyledi. CHP, İzmir'de 11 puanlık farkla kazandı ancak bu fark geçen yıllarda daha fazla oluyordu.

Özgür Özel'den Tunç Soyer'e büyük sitem! " İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı"
  • Türkiye 31 Mart günü sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçti.
  • 3 büyük şehirde seçimi kazanan CHP, İzmir'de de 11 puanlık farkla kazandı.
  • Ancak bu fark geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen yerel seçimlerde daha fazla oluyordu.
  • CHP'nin İzmir'den aday göstermediği, geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim çalışmaları kapsamında İzmir'de kalmak yerine İstanbul'a giderek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yardımcı olmuştu.

Özgür Özel'den Tunç Soyer'e büyük sitem! " İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı" - Resim : 2

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunç Soyer'in İzmir'de CHP için hiç çalışmadığını, CHP'nin İzmir'i kazanması için hiçbir şey yapmadığını söyledi
  • İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunç Soyer'e sitemini "En büyük hayal kırıklığım… Kimseye küskün değilim ama İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı." sözleriyle dile getirdi. 

Özgür Özel'den Tunç Soyer'e büyük sitem! " İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı" - Resim : 3

"ALDIĞIMIZ HER OY CHP'NİN DEĞİL"

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi için kazanımla sonuçlanan 31 Mart yerel seçimler için "Aldığımız her oyun CHP değil, Türkiye İttifakı oyu olduğunun farkındayım" dedi.
  • Siyasilerin kurmadığı ittifakı sandıkta seçmenle kurmayı başardıklarını söyleyen Özel, partisine yönelik eleştirilerde bulundu.
  • Özel, "Devletle millet ne zaman yarışırsa hep millet kazanır. CHP bazen yanlış tarafta durdu. Bu sefer devletle millet yarışırken, milletin tarafındaydık" dedi.

-Özgür Özel'den Tunç Soyer'e büyük sitem! " İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı" - Resim : 4

"YÜZDE 25 SINIRINI KIRDIK"

  • CHP lideri Özel, seçim sonuçlarını ”Cam tavanı kırdık, tuzla buz ettik. Yüzde 25’lik bir öğrenilmiş çaresizlik vardı. Parti yüzde 38 aldı” diye değerlendirdi.
  • AK Partinin oy oranlarıyla ilgili “Bir kere biz hatalarımızdan ders aldık. Onlar geçen seçimi kıl payı kazanmış olmayı bir zafer olarak gördüler. Tehlike çanlarını görmediler” diyen Özel, kendilerinin ise 14 Mayıs akşamından ders aldıklarını belirterek, “Bu insanlar dün akşamı 14 Mayıs akşamı yaşayabilirlerdi. Ama biz hatamızdan ders aldık, almayanlar da kaybetti” dedi.

Özgür Özel'den Tunç Soyer'e büyük sitem! " İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı" - Resim : 5

“ERDOĞAN’IN ‘DÖRT YIL SEÇİM YOK’ SÖYLEMİ KAYGIDAN”

  • Bir erken seçim talebinin olmadığını ancak halkın buna karar verebileceğini söyleyen Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dört yıl seçim yok” demesinin bu kaygıdan olduğuna dikkati çekti.
  • Özel, “Çünkü güvensizlik oyu olarak görüyorlar. Ben fırsatçılık yapacak değilim. Her an yapılacak seçime hazırız” dedi.

Özgür Özel'den Tunç Soyer'e büyük sitem! " İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı" - Resim : 6

“EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIM TUNÇ SOYER’DİR”

  • Özel, en büyük hayal kırıklığının Tunç Soyer olduğunu söyledi, şunları kaydetti:
“Çağırdım, anlattım. Cemil Tugay’ın ankette en yüksek oyu alan iki isimden biri olduğunu kendisi de gördü. Yurt dışı görev teklif ettim. Memnun oldu. Akşam yemeğe çıktık birlikte. ‘Kıbrıs, Amerika ve Brüksel’deki temsilcilikle birlikte Pekin ve Moskova’da şube açalım. Yurt dışı ilişkilerde iyisiniz’ dedim. ‘Onore oldum, çok sevindim’ dedi. Gitti, birkaç gün sonra çok kötü açıklamalar yaptı. En büyük hayal kırıklığım… Kimseye küskün değilim ama İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı. İzmir’de tehlike çanlarının çaldığı günler oldu. İzmir’i değil, kendisini düşündü. O yüzden çok kızıyorum ona.”

Kaynak: haberet.com

Özgür Özel İzmir İstanbul İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Ekrem İmamoğlu CHP AK Parti Recep Tayyip Erdoğan
Acil ameliyata alındı Fatih'te İETT otobüsünde şoför ile yolcunun kavgası kamerada AK Parti MYK toplantısı sona erdi İşte Cumhuriyet tarihinin en düşük oy alan partisi...