Özgür Özel’in Tunç Soyer'e teklif ettiği görev bakın neymiş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine bir dönem daha şans vermeyip Cemil Tugay'ı aday gösteren partisini siyasi nezaketsizlikle suçlamış, bunun üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soyer'i makamına çağırıp gelecekte kendisiyle çalışma teklifinde bulunmuştu. Soyer'in reddettiği görevin ne olduğu ortaya çıktı.

Özgür Özel’in Tunç Soyer'e teklif ettiği görev bakın neymiş
  • CHP yerel seçim için belirlediği adaylarla hem seçmenini hem de partililerini kırmaya devam ediyor.
  • 'Seçimi kazandıracak isim' olarak anılan kişileri aday göstermeyip, 'anketlerde önde' dediği isimlerle yola çıkan ancak buna rağmen birçok il ve ilçede tepkilere neden olan Özel, benzer duruma İzmir'de de imza attı.
  • Özel, İzmir'de yeniden aday göstermediği Tunç Soyer’i genel merkeze davet ederek yeni bir görev teklif etti.
  • Soyer ise görüşmede geçenleri bir tweetle özetleyerek yeni görev teklifini reddettiğini açıkladı.

siyaset/ozgur-ozelden-izmirde-yeniden-aday-gostermedigi-tunc-soyere-gelecekte-birlikte-calisalim-teklifi-54886?sayfa=4" target="_blank" rel="noopener">Özgür Özel’in Tunç Soyer'e teklif ettiği görev bakın neymiş - Resim : 1

"CHP’NİN YURTDIŞI DANIŞMANLIĞI"

  • Özgür Özel’in Soyer'e teklif ettiği yeni görevin ne olduğu ortaya çıktı. Sözcü’den Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçen hafta Soyer’le yaptığı görüşmede “CHP’nin yurtdışı danışmanlığı” görevini önerdi. Ancak Soyer bu teklifi kabul etmedi.

Özgür Özel’in Tunç Soyer'e teklif ettiği görev bakın neymiş - Resim : 2

"GÖNLÜNÜ ALMAK İSTEDİ"

  • Saygı Öztürk, "Özel, CHP’nin yurtdışı politikalarını Tunç Soyer’e emanet edip aynı zamanda gönlünü almak istedi. Öneriyi geri çeviren Soyer görüşmede, adaylık sürecinde kendisine haksızlık yapıldığını, aday olduğu dönemdeki 165 vaadinden 155’ini yerine getirdiğini anlattı" dedi.

Özgür Özel’in Tunç Soyer'e teklif ettiği görev bakın neymiş - Resim : 3

"ADAY BELİRLEME SÜRECİ EKSİK VE YANLIŞ"

  • CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cemil Tugay'da karar kılması mevcut başkan Tunç Soyer'i bir hayli kızdırmış, Soyer yaptığı açıklamayla aday belirleme sürecinde eksikler ve yanlışlar olduğunu söylemişti.
  • Aday olmayacağının kendisine tebliğ ediliş şeklinin de son derece saygısızca olduğunu ifade eden Soyer, yapılanı, 'siyasi nezaketsizlik' olarak tanımlamıştı.

"ÖZEL'DEN 'GELECEKTE FARKLI ALANLARDA BİRLİKTE ÇALIŞALIM' TEKLİFİ"

  • Soyer'in bu açıklamalarının ardından Özgür Özel'den kendisine ilerleyen süreçte farklı alanlarda çalışma teklifi geldi. Soyer, aldığı teklifi ve Özel ile görüşmelerinin detaylarını şu şekilde açıklamıştı:
"Genel Başkanımız Özgür Özel’in davetiyle Ankara’da görüştük. İzmir ve İzmir'deki yerel seçim ile ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim. Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi; ancak şuan böyle bir talebim olmadığını dile getirdim. İzmir'in ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim.”

Özgür Özel’in Tunç Soyer'e teklif ettiği görev bakın neymiş - Resim : 5

Kaynak: haberet.com

Saldırı hazırlığındaki 4 terörist etkisiz hale getirildi Çağlayan'da öldürülen teröristlerin bağlantıları ortaya çıktı İkinci Türk astronot Uzay'a ne zaman gidecek? Astronot Alper Gezeravcı bugün yurda döndü🧑‍🚀