Ramazan'ın ilk gününde 2 bebek daha açlıktan öldü

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de soykırım devam ediyor. Ramazan'ın ilk gününde Gazze'de açlıkla mücadele eden 2 bebek daha hayatını kaybetti.

Ramazan'ın ilk gününde 2 bebek daha açlıktan öldü
  • 7 Ekim'den bu yana vahşice saldıran İsrail, Gazze'de soykırıma devam ediyor.
  • İsrail'in aylardır saldırılarını sürdürdüğü ve yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde kuvözdeki 2 bebek daha yetersiz beslenme ve tıbbi teçhizat eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Ramazan'ın ilk gününde 2 bebek daha açlıktan öldü - Resim : 1

  • Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bulunan Kemal Advan Hastanesi yoğun bakım ünitesi çocuk doktoru Samir Lebid, yaptığı açıklamada, duruma ilişkin bilgi verdi.
  • Lebid, "Ramazan ayının ilk gününde 2 bebek hastanede yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti." dedi.

Ramazan'ın ilk gününde 2 bebek daha açlıktan öldü - Resim : 2

  • İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine gıda ve tıbbi malzeme girişini engellemesi sonucu bu ölümlerin yaşandığını vurgulayan Lebid, yetersiz beslenmenin, başta prematüre olmak üzere bebekler için temel gıda süt gibi besin kaynaklarının eksikliği sonucu ortaya çıktığını söyledi.

Ramazan'ın ilk gününde 2 bebek daha açlıktan öldü - Resim : 3

"DAHA FAZLA ÇOCUK ÖLEBİLİR" UYARISI

  • Lebid, mevcut durumun devam etmesi halinde "yetersiz beslenme nedeniyle daha fazla çocuğun ölümüyle sonuçlanacak bir tıbbi felaketin yaşanacağı" uyarısında bulundu.
  • Filistinli doktor, tüm uluslararası kurumları ve Kızılhaç'ı "Gazze'nin kuzeyindeki halka gıda ve tıbbi malzeme ulaştırılması için acilen harekete geçmeye" çağırdı.

Ramazan'ın ilk gününde 2 bebek daha açlıktan öldü - Resim : 4

  • Ramazan ayının ilk gününde 2 bebeğin daha yaşamını yitirmesiyle Gazze Şeridi'nde kıtlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi.
NATO'nun 32. üyesi İsveç'in bayrağı göndere çekildi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın buluştu Başkent'te EGO otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var Doğu Perinçek'ten Ramazan mesajı: Genel başkanları tövbe etmeye çağırıyorum